Koşarak Erdoğan’a sarılan kız Nihal-Bahar Candan’ın kardeşi çıktı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’nda yaşanan herkesin dikkatini çekmişti. Törende bir kız öğrenci konuşmaların ardından Erdoğan’a koşarak sarılıp elini öpmüştü. O kızın haklarında kara para aklama suçlaması bulunan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin kardeşi olduğu öğrenildi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a koşarak sarılan kız öğrenci, Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin kardeşi Zeynep Su Candan çıktı. İstanbul Ataşehir’deki Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesinde okuyan Zeynep Su Candan, ablaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeynep Su Candan, Erdoğan’a ablalarının durumunu anlattığını ve Cumhurbaşkanı'nın ilgileneceğini söylediğini belirtti. Ablaları Bahar ve Nihal Candan, kara para aklama suçlamasıyla ilgili olarak zor zamanlar geçiriyorlar. Zeynep Su Candan, ablalarının devletine yanlış yapmadığını, iddiaların asılsız olduğunu ve ailecek mağdur olduklarını ifade etti. Nihal Candan'ın tutukluluk süresince sağlık sorunları yaşadığını, 28 kiloya kadar düştüğünü ve şu anki durumunun anneanneleri tarafından bakılarak düzeltildiğini anlattı. Bahar Candan'ın ise halen tutuklu olduğunu ve sağlık problemleri yaşadığını belirtti.

Zeynep Su Candan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözlerinin içine bakarak dinlediğini ve yardımcı olacağını söylediğini ifade etti. Erdoğan’ın bu konuda ilgili kişilere yönlendirdiğini ve sürecin takip edileceğini belirtti. Zeynep Su Candan, devletine ve savcılarına olan güvenini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Siyaset Haberleri