Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş ve Muhsin Yazıcıoğlu mesajı | Seçim 2023

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas'ta vatandaşlara seslendi. Sinan Ateş'in katillerini unutmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne de değinerek "Rahmetli Yazıcıoğlu'nun oğlu geldi. Ona da söz verdim. Olayı tüm ayrıntılarıyla ortaya koyacağım. Gizli kapaklı bir şey olmayacak" dedi.

14 Mayıs seçimlerine 3 gün kaldı. Adaylar kent ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü ilk adresi Sivas oldu. Kılıçdaroğlu'na DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da eşlik etti. Önceden AKP'yi destekleyen ancak oy tercihlerini değiştiren seçmenlere seslenen Babacan, "Artık eliniz gitmiyor biliyorum. Sözünden dönen, etrafındaki çıkarcılara yakasını kaptıran Erdoğan artık insanların elinin gitmediği bir aday haline geldi" dedi.

Babacan'ın ardından Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu, Sivas Demir Çelik fabrikasını kamulaştıracağını söyleyerek "22 yıldır yapamıyorlar, sizi düşünmüyorlar" dedi.

"Patates soğan güle güle Erdoğan" sloganlarına yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sandığa tek başınıza gimeyin. Bayram havasıyla yanınıza bir de arkadaşınızı alacaksınız. Oylarla tutanaktakileri kıyaslayacaksınız. Otoriter bir yönetimi sandık yoluyla demokrasiyle değiştireceksiniz" diye konuştu.

Sinan Ateş ve Muhsin Yazıcıoğlu vurgusu

"Sinan Ateş'in katillerini unutmadım" diyen Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Yazıcıoğlu'nun oğlu geldi. Ona da söz verdim. Olayı tüm ayrıntılarıyla ortaya koyacağım. Gizli kapaklı bir şey olmayacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün köylerde öğretmenlerimiz olacak. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 100 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. Köyler boşaldı. İnsanlar evladını okutmak için köyünü terk ediyor. Dışarıda atama bekleyen 100 binler var. Sadece öğretmen, imam değil; ziraat mühendisi, veteriner hekim olacak. Bunların tamamını yapacağız.

Eğer bir evde bir anne çocuğunu okula gönderirken, beslenme çantasına koyacak bir şey bulamıyorsa, bir anne pazardaki yangını mutfağa taşıyorsa, milyonlarca evde elektrikler, doğalgaz kesiliyorsa buna sessiz kalamayız. Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Kadınların bankada hesabı olacak. Hiçbir kadını ele güne muhtaç etmeyeceğim."

AYRINTILAR GELİYOR...

Siyaset Haberleri