Kayyum Kararının Ardından DEM Parti Nöbet Eylemleri Yapacak!

DEM Parti, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından olağanüstü toplantı kararı aldı. MYK toplantısının ardından DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, açıklama yaptı. Koçyiğit, kayyum kararını 31 Mart'ın intikamı olarak değerlendirdiklerini, nöbet eylemleri başlatacaklarını açıkladı.

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sadık Akış’ın gözaltına alınarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması ve yerine kayyum atanmasına karşı olağanüstü toplantı kararı aldı.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA YAPILDI

MYK toplantısının ardından DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, açıklama yaptı..

"31 MART'IN İNTİKAMINI ALIYORLAR"

Koçyiğit açıklamasında şu ifadeler kullandı:

Dün Hilvan'da yapılan seçimlerde yeniden DEM Parti kazandı. Farkı 10 katına çıkardık. Hileciler boyunun ölçüsünü aldı. 31 Mart'ın intikamını alıyorlar. Demokrasinin ilkelerine ve halkın iradesine açık bir saldırıdır. Seçimle iş başına gelen hizmet üreten Eş Başkandır. Bu OHAL hukukudur Kayyumların zevk sefa içinde yaşayarak bıraktığı zevaller için seçilmiş başkanlarımız çabalıyor.

Hakkari Belediyesi'nin toplam borcu 348 milyon olmasına rağmen hizmete devam ediyorlar. Hakkari halkı kendilerini temsil edecek kişiyi seçmiştir. Bu karar muhalefeti bölmek içindir.

Kayyum özgürlüğe darbedir. Bu hukuksuzluğa karşı herkesi ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bu karar tüm Türkiye'nin hikayesidir. Bu tuzağı boşa çıkarmaya hep beraber mücadeleye davet ettiğimiz söylemek istiyorum. İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması hukuku ayaklar altına alan bir açıklamadır.

"NÖBET EYLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ"

Demokratik protesto hakkımızı kullanacağız. Nöbet eylemleri başlatacağımızı duyurmak istiyorum. Halkımızı da nöbete davet ediyoruz. Eş Genel Başkanımız İstanbul'daki programlarının ardından Hakkari'ye geçecek. Tüm bu eylem ve etkinlikleri yapacağımızı duyurmak istiyorum. Akşam 18.00'da İstanbul Şişhane'de bir açıklamamız olacak.

Siyaset Haberleri