Kabine ilk kez Ankara dışında toplanacak!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak Kabine toplantısı ve Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlamaları için Cumhur İttifakı liderleri Ahlat’ta bir araya gelecek.

Türkiye, 2017'de mühürsüz oy tartışmalarına rağmen parlamenter sistemden çıkıp güçlerin tek bir kişi de toplandığı 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçti.

Seçilmişlerin değil atanmışların oluşturduğu Kabine, ilk kez Ankara dışında toplanacak.

Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kapsamında, Cumhur İttifakı'nın liderleri ve bakanlar, Bitlis’in tarihi Ahlat ilçesinde bir araya gelecek.

Etkinlik, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Kabine toplantısıyla başlayacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılması bekleniyor.

Kabine toplantısı, ilk kez Ahlat’ta düzenleniyor. Toplantının ana gündem maddeleri arasında ise terörle mücadele, ekonomik gelişmeler ve İsrail’in Gazze’deki askeri harekâtı yer alacak.

TOPLANTI GÜNDEMLERİ NELER?

Kabine toplantısında, özellikle Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonların son durumu ele alınacak. Ayrıca, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin ateşkes görüşmelerinin mevcut durumu da değerlendirilerek, bu krize yönelik stratejiler ve diplomatik yaklaşımlar gözden geçirilecek.

Bir diğer önemli konu ise maymun çiçeği virüsüyle ilgili tedbirler olacak. Kabine, virüsle mücadele kapsamında alınan önlemleri ve gelişmeleri inceleyecek, halk sağlığını koruma adına yeni stratejiler oluşturacak.

BAKANLAR KURULU 21 YIL ÖNCE SİVAS'TA TOPLANMIŞTI

Türkiye'nin tartışmalı bir şekilde Anayasası'nın değişmeden önceki başbakanlık sisteminde, seçilmiş bakanların oluşturduğu kurul Sivas Kongresi'nin 84'üncü yıldönümü nedeniyle Sivas'ta toplanmıştı.

Siyaset Haberleri