İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu: "Partinin Ne Yapacağına Ben Karar Veririm"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Dervişoğlu, partide yaşanan istifaları ve son gelişmeleri değerlendirdi.

SİBEL MAZREK

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu bir grup gazeteci ile yaptığı toplantıda “Bazı arkadaşların istifalarını ben isteyebilirim” diyerek parti içinde önümüzdeki günlerde yaşanacaklara dair işaret fişeğini yaktı.

Dervişoğlu Koray Aydın’ın istifasına üzüldüğünü söyleyip Erdoğan-Akşener görüşmesine net bir çizgi çizdi: "İYİ Parti’nin Genel Başkanı benim. Ne yapacağına ben karar veririm."

Anketlerde İYİ Parti’nin yükselişine ise ilginç bir yorum yaptı: "Benim tanınmışlık oranım çok yüksek eğil ama siyasette tanınmamış olmak dezevantaj da değil."

İYİ Parti, istifa depremlerinin ardından Afyonkarahisar'da kampa girdi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Afyon kampında neler konuşulduğuna dair şunları söyledi:

"Almış olduğumuz kararların siyasi sonuçları üzerinden bir değerlendirme yaparak kararların yanlış olduğunu konuştuk. Her şey güllük gülistanlık değil. Bunların rahat bir ortamda konuşulmasını sağlamak önemli olan.

Şahsımla ilgili eleştiriler de oldu. Ben bazı olaylarda fazla gelenekçi olduğum için müdahil olmam. Özellikle istifalar konusunda 'Etme eyleme' demem kimseye. Geldiğim gelenek buna müsait değil.

Görüşmelerde çok fazla sorunumuzun olmadığını müşahade ettik. İstifaların bizi etkilemediğini konuştuk. Partinin geleceğine dair bir endişeye mahal olmadığını tespit ettik. Dışarıdan bakıldığında İYİ Parti'nin içinde sürekli tartışma varmış gibi bir algı var ama durum gayet iyi. Yeni bir kadro olduğumuzdan kaynaklı bir iletişimsizlik var sadece. Bu eksikliğin giderilmesi için alınacak tedbirler üzerinde durduk.

Arkadaşlarımız benim sürekli sahada olmamı ve bunun daha faydalı olduğunu söylediler. Küçük meselelerle zaman kaybetmememiz gerektiğini ifade ettiler. Şahsıma yönelik 'şunu da şöyle yaptın' diyebilecekleri bir şey yok çünkü ben daha iki aylık genel başkanım."

"SİYASETTE İSTİFALAR OLUR"

İstifalara dair düşüncelerini dile getiren Dervişoğlu, "Benim dönemime denk gelen istifalar çok fazla tartışılmadı. Rahatsızlık yaratabilecek bir istifa dalgası oluşmadı. Koray Bey'in istifasını diğer istifalardan ayırırım. Kendisi Parti'nin kurucularından. Dolasıyla onun istifasına 'Üzülmedim' dersem yalan olur. Küçük meselelere bakıp duygusal davranamayız.

Siyasette istifalar olur. Yenileri de olabilir. Sorumluluğunu taşımayan bazı arkadaşların sıfatları ne olursa olsun onlara fırsat bırakmadan istifalarını şahsen ben isteyebilirim. Bunlar normal. Erdoğan bakanların affını istiyor ama hiçbiriniz soramıyorsunuz."

ERDOĞAN-AKŞENER GÖRÜŞMESİ

Dervişoğlu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesine dair şunları söyledi:

"O konuya hiç girmeyelim. Özgür Bey Erdoğan'la 2 defa görüştü. Ne konuştuklarına dair bir merak oluştu mu? Ben o konun içine girmek istemiyorum. Ne konuşuldu merak etmiyorum. onu muhataplarına sormak lazım. Beni ilgilendiren o fotoğraf karesi. 'Kim, ne yapıyor acaba' diye merak etmek gibi bir durumum da yok. Çünkü İYİ Parti'nin Genel Başkanı benim. İYİ Parti'nin ne yapacağına ben karar veririm."

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Son günlerde siyasette artan erken seçim tartışmalarını da değinen Dervişoğlu, "Gerçekçi bakmak lazım. Bir yıl içinde üç seçim oldu. Vatandaşta bıkkınlık hali var ama demokrasilerde sorunların çözümünün yolu vatandaşın önünde sandığın koyulmasıdır. Ancak böyle bir süreçte bu tartışmaları spekülatif buluyorum. 2,5 yıl sonra diyorlar, olacaksa bugün istenir" diye konuştu.

Siyaset Haberleri