İYİ Parti, Erdoğan ile Görüşen Akşener'i İhraç Etmeye Hazırlanıyor

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e İYİ Parti'den peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. Konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener cephesi, İYİ Parti yönetiminin Akşener'in siyasete dönmesinden korktuğunu iddia etti.

5 Haziran tarihinde Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eski partisinden gelen tepkiler artmaya devam ediyor.

Görüşmenin ardından Akşener'in başkanlığı bıraktığı kongrede adaylar arasında yer alan Mehmet Tolga Akalın, yapılan görüşmeyi işaret ederek "Ben bu fotoğraf, İYİ Parti Genel Başkanı olarak verilemesin diye genel başkan adayı oldum. Yoksa Sayın Akşener bu fotoğrafı, genel başkan olarak verecekti." ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER CEPHESİNDEN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Meral Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar, konuya ilişklin ilk kez TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e açıklamalarda bulundu.

Beştepe'de yapılan görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi sonrasında gerçekleştiğini aktaran Bekar, Meral Akşener'in İYİ Parti'ye bilgi verme zorunluğu olmadığını belirterek, İYİ Parti yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Bekar, İYİ Parti yönetiminin Meral Akşener'in siyasete dönmesinden korktuğunu iddia ederek, parti içerisinde Akşener'i ihraç etmek için hazırlıklara başlanıldığını aktardı.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU'NDAN AKŞENER-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE İLK TEPKİ

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 1 Mayıs'ta başladığı genel başkanlık görevine rağmen Akşener'in Beştepe'ye davet edilmesini bir sorun olarak görmediğini belirterek, Halk TV ekranlarında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Kurucu Genel Başkanımızın dün söylediklerinin hilafına bir açıklama yapmışlığı yok. Bizim bugün yaptığımız eleştiriler de dünden bugüne düşüncemizin değişmeyeceğine işaret eden değerlendirmeler. Bu kurumsal anlamda devam ediyor. Akşener’in de konuyla ilgili olarak bunu ters çıkaracak bir açıklaması yok. Siyasette önemli kişilerin sözleri, davranışları, hamleleri bazı kişiler tarafından farklı değerlendirilebilinir. Dolayısıyla burada beyana bakmak lazım. Fotoğrafa bakarak değerlendirme yapıyoruz. Bunun bizi sıhhatli bir sonuca götüreceği kanaatini taşımıyorum.”

BUĞRA KAVUNCUOĞLU'NDAN AKŞENER'E TEPKİ

Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar'ın açıklamalarına ilk tepki, Meral Akşener'in genel başkanlığı boyunca İYİ Parti'de Akşener'e en yakın isimler arasında yer alan Buğra Kavuncu'dan geldi.

Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kim ne yaparsa yapsın, kim ne söylerse söylesin tek adam rejimine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun kararlılığıyla, tek kişi kalsak da bu mücadele sürecek." ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri