İşte CHP'li seçmenin gözünde en başarılılar

"CHP'nin oy yükselişinde en çok kim katkı sağladı?" sorusuna CHP'li seçmenler yanıt verdi. Listenin ilk sırasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel yer aldı. İBB Başkanı İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur da ilk 3'ter yer alan isimler oldu.

Yerel seçimde AKP'ye hezimet yaşatan CHP, anketlerde birinci parti olma eğilimini sürdürüyor. ORC Araştırma da bu sefer CHP'li seçmenin partilerinin başarısı hakkında soru yöneltti.

"Size göre CHP'nin oy yükselişine katkı sağlayan, başlıca isimler kimlerdir' sorusuna yurttaşar; CHP Lideri Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Malatya Vekili Veli Ağbaba, CHP Mersin Vekili Ali Mahir Başarır, CHP Erzincan Vekili Mustafa Sarıgül, CHP Ankara Vekili Murat Emir, CHP Zonguldak Vekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Adana Vekili Burhanettin Bulut yanıtlarını verdi.

ORC "en çok söylenen isimler bu şekilde" diyerek yukarıda sıralama ile isimleri paylaştı. Orc, sıralamanın isme mi yoksa yüzde sırasına mı göre yapıldığı hakkında bir bilgi vermedi. Araştırmanın da 38 ilde 2 bin 390 katılımcı ile yapıldığı belirtildi.

Siyaset Haberleri