İsmail Saymaz'ın kulisini AKP'nin üst düzey ismi doğruladı

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın duyurduğu "AKP'ye çok sayıda vekil ve belediye başkanı katılacak" kulisini AKP'nin üst düzey ismi doğruladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, X hesabından 8 Ağustos'ta AKP'nin 23. kuruluş yıldönümünde 15'e kadar belediye başkanı ve 3-4 vekilin partiye katılacağını aktardı.

Saymaz'ın kulisini AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala doğruladı.

Ala, partisinin yıl dönümü etkinliği hakkında açıklamalarda bulundu. Etkinliğin sade bir şekilde kutlanacağını belirten Ala'ya Saymaz'ın kulisi hatırlatıldı. Ala, şunları dile getirdi:

"Olacak evet, AK Parti siyasetin dominant adresidir. AK Parti ile yol yürümek isteyenlerin partinin ilkeleri çerçevesinde AK Parti'ye katılmaları tabiidir, doğaldır."

"AKP'YE GEÇECEKSEK DAVUTOĞLU İLE GEÇERİZ"

Kimlerin AKP'ye netleşmese de gündemde olan isimler mevcut. Gelecek Partisi Ankara Vekili Mustafa Nedim Yamalı da onlardan biri. 12punto'ya konuşan Yamalı, AKP kurucusu olduğunu belirtip bir geçiş olursa Genel Başkanları Ahmet Davutoğlu ile beraber olacağını söyledi.

“Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. Her şey genel başkanın bilgisi dahilinde. Görüşmelerimizin çoğu kamuya açık. Genel başkanın iradesi, bilgisi ve onayı olmadan hiçbir şey yapmıyoruz. Biz bir paket değiliz. 6’lı masada isteklerimizi gerçekleştiremedik. Bu görüşmeler genel başkanımızın talimatlarıyla ve son kararı da Ahmet Davutoğlu verir. AKP’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz."

Siyaset Haberleri