İsmail Saymaz'dan dikkat çeken sözler. İmamoğlu'na siyasi yasak gelir mi?

Ahmak davasından bir siyasi yasak çıkar mı? Gazeteci İsmail Saymaz, Halk Tv'de Rota programında istinafın vereceği kararı yorumladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla açılan dava hakkında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, "İstinaf'a baskı var, cezayı onaylayabilir" diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle hakkında “siyasi yasak” istenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı, 3 Eylül’de istinaf başvurusunu incelemesini değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi’ne yeni bir başvuruda bulunmuştu.

İsmail Saymaz, İmamoğlu'na gelecek olası bir siyasi yasak kararının sonuçlarını değerlendirdi.
Saymaz şöyle konuştu:

Bu dava ilk sonuçlandığında İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını fiilen sabote etmek, aday yaparsanız kararı hızlıca onar sizi adaysız bırakırız demek için ceza verildiyse, bugün de İmamoğlu'na ceza verileceği kanaati yerleştirilerek bir siyasi mühendislik çalışması yapılıyor.

Bunun bir ayağı Ekrem İmamoğlu'nun müstakbel Cumhurbaşkanlığı adaylığının şimdiden önünü kesmek.

AKP'nin göstereceği aday karşısında iki kuvvetli aday olacak. Bunlardan biri Ekrem İmamoğlu. Erdoğan'ın en çekindiği aday İmamoğlu.

Ekrem İmamoğlu'nun önünü kesmek zorundalar, kazanmaya en yakın ve iktidarı sonlandırmaya en yakın aday.

Bu yüzden muhalefeti Ekrem İmamoğlu'suz bırakmaya, İmamoğlu'suz bir hesap yapmaya dönük bir gayret sezinliyorum.

İstinaf kararı onayabilir, baskı var üzerinde. Dosyası Yargıtay'a giderken Türkiye erken seçim tartışmalarına kesin olarak girer. Bu milletin kaderiyle oynamaktır.

Erdoğan bugün İmamoğlu'na bakarak kendi öyküsünü hatırlasın. Bir şiir yüzünden nasıl Erdoğan'ın önünü kesemedilerse, bu uyduruk davayla İmamoğlu'nun önünü kesmeye kalkarsa kendisinden sonraki lideri kendi elleriyle seçmiş olacak."

Siyaset Haberleri