İsmail Saymaz değerlendirdi! Bahçeli'den MHP'ye teğmen ters köşesi

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, MHP Lideri Bahçeli'nin teğmenleri hedef alması üzerine MHP'lilerin teğmenlere desteğini hatırlatıp, "Partisine ters köşe yaptı" dedi.

Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenler, geleneksel Cumhuriyet yeminleri kılıçlarını çatarak okudu. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" denilerek yapılan yemin AKP'lileri rahatsız etti.

Teğmenlere ilk destek MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'den geldi. Özdemir'in paylaştığı destek mesajı MHP'nin kurumsal hesaplarından da paylaşıldı.

Özdemir'in açıklaması MHP'nin resmi hesabından paylaşıldı

Bahçeli, partisini ters köşe yapıp teğmenleri hedef aldı. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir. 30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur."

Gazeteci İsmail Saymaz, Bahçeli'nin açıklamasını X hesabından değerlendirdi.

MHP'nin yayın organları BengüTürk TV ve Türkgün gazetesi de teğmenlere sahip çıktığını hatırlattı.

ÇİÇEK: "ATATÜRK DÜŞMANLIĞI KANSIZLAR"

Saymaz, Türkgün'ün başyazarı ve Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek'in bugünkü (3 Eylül) yazısında teğmenleri, “Türk askerinin ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganını atması kadar doğal bir durum yoktur…. Bu sloganı duyup cinnet geçirerek Atatürk düşmanlığı yapan kansızların yaratmaya çalıştığı atmosfere kimse yenik düşmemelidir.” yazdığını hatırlattı.

Çiçek: "Atatürk ismini duyunca cinnet geçiren soysuzlarla, Atatürk ismini kullanarak vatana her türlü ihaneti gerçekleştiren kansızların bu toplumda tesirsiz hale getirilmesi demek, Türkiye’deki kutuplaşma, kaos arayanların elinin boş kalması demektir."

Saymaz'ın paylaşımları şöyle:

MHP’li milletvekilleri, partinin kanalı BengüTürk ve gazetesi Türkgün, Türkgün’ün başyazarı ve Bahçeli’nin danışmanı, teğmenlere sahip çıkmıştı.
Ancak Bahçeli, bugün partisini ters köşe yaparak, “ikinci yemin hadisesini” eleştirdi.
“Her bakımdan netliğe kavuşması zorunlu” diyor.

Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek’in bugünkü yazısı:
“Türk askerinin ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganını atması kadar doğal bir durum yoktur…. Bu sloganı duyup cinnet geçirerek Atatürk düşmanlığı yapan kansızların yaratmaya çalıştığı atmosfere kimse yenik düşmemelidir.”

Siyaset Haberleri