İranlı kadınlardan Yeşil Sol Parti'ye destek

İranlı kadınlar ve sanatçılar, Yeşil Sol Parti’ye destek olmak için animasyon film hazırladı.

İranlı kadınlar ve sanatçılar, seçimlere 29 gün kala Yeşil Sol Parti'ye destek amaçlı bir animasyon film hazırladı.

İran'da Jina Mahsa Amini'nin ahlak polisleri tarafından katledilmesi sonrası başlayan protestolarla gündem olan İranlı kadınlar ve sanatçılar, Yeşil Sol Parti için hazırladığı animasyon filmle destek mesajı gönderdi.

Animasyon filminde, bir ağacın yeşeren yaprağından bir kadın doğuyor ve elinde mor flamayla “Jin jiyan azadî” sloganları atarak yürüyor. Zılgıtlarla rejim güçlerine karşı duran kadın, yaprakları yeşeren ağaca koşuyor. Kadının yürüyüşüyle yeşermeye devam eden ağaç, en sonunda Yeşil Sol Parti'nin logosuna dönüşüyor.

Ne olmuştu?

22 yaşındaki Mahsa Amini, 13 Eylül 2022'de, zorunlu başörtüsü yasalarını uygulayan ve 'ahlak polisi' olarak adlandırılan İrşad devriyeleri tarafından saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltında dövülerek komaya sokulan Amini, 16 Eylül'de yaşamını yitirmişti. Amini'nin ölümü de yıllardır rejimin baskısına maruz kalan kadınlar başta olmak üzere halk için bir kıvılcım olmuştu. Devamında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de birçok şehrinde Amini için protestolar düzenlenmiş, şarkılar yazılmıştı.

Siyaset Haberleri