Kulis: Instagram yasağı nedeniyle 'saçını başını yolan' iki bakan

9 gün kapalı kaldıktan sonra önceki gün erişime açılan Instagram, AKP'yi de karıştırdı. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Instagram'ın AKP'yi nasıl karıştırdığını yazdı.

Geçen haftanın gündemine damga vuran Instagram'a erişim engeli AKP'yi de karıştırmış görünüyor.
Babacan'ın kulis bilgilerine göre yasağın ekonomiye ve ülke imajına verdiği zarar nedeniyle kapalı kapılar arkasında saçını başını yolan bazı yöneticiler, “bir sorun bu kadar kötü yönetilebilirdi” diye Ulaştırma Bakanına yükleniyor.

Babacan'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

ÇİLEDEN ÇIKAN İKİ BAKAN

Yasağın, işletmelere verdiği zarar, ekonomik kayıplar bir yana bu duruma ilk tepki gösteren kişinin Turizm Bakanı olduğu anlatılıyor. Tam da turizm sezonunda, Türkiye’ye gelen binlerce yabancı turistin, Instagram yasaklı bir ülkede oldukları hissi yaratmanın maliyeti bakanı çileden çıkarmış. Milyonlarca lira harcanarak huzurlu ve özgür ülke imajı yaratmak için yapılan reklamların boşa gittiği anlatılıyor.

Turistlerin bir kare foto ve anı paylaşamadığı, Türkiye’nin tanıtımını yapamadığı bu süreçte, Kuzey Kore, Uganda ve İran’la bir tutulmasına tepki gösteren tek isim Turizm Bakanı da değil. Kapısı sürekli çalınan diğer isim Ticaret Bakanı. Zaten ekonomik krizden beli bükülen küçük işletmelerin bu yasak nedeniyle tanıtım ve pazarlama olanaklarını kaybetmesi üzerine bu bakanlıkta da ciddi sıkıntı yaşandığı anlatılıyor.

Siyaset Haberleri