Instagram yasağı AKP'ye pahalıya patlayacak

Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram'ın BTK kararıyla kapatılmasının yankıları sürüyor. Tüm toplumsal kesimlerden yasağa tepkiler gelirken ASAL Araştırma Direktörü Adem Belede dikkat çeken bir açıklama yaptı. Instagram kararının AKP oylarını düşüreceğini iddia etti.

Türkiye dün aniden alınan kararın etkilerini yaşamaya devam ediyor. HAMAS Lideri İsmail Haniyye ile ilgili paylaşımlara müdahale ettiği gerekçesiyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından dün erişime kapatılan Instagram, vatandaşların en çok vakit geçirdiği sosyal medya platformlarından biriydi. Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instragram ile görüşme halinde olduklarını ve gerekli hassasiyeti gösterdikleri takdirde üzerlerine düşeni yapıp yasağı kaldıracaklarını açıkladı.

INSTAGRAM AKP'YE KAYBETTİRECEK

Erişim engelinin kaldırılacağını düşünenler kararın ikinci gününde de hayal kırıklığına uyandılar. Konu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Asal Araştırma direktörü Adem Belede kararın AKP'ye çok kötü yansıyacağını iddia etti.

Belede yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomi/hayat pahalılığı devam ettiği müddetçe AK Parti oy kaybı yaşamaya mahkum. Emekli/asgari ücretlilerinde temmuz ayı içerisinde beklentileri karşılanmadı. Ülkenin en önemli ikinci sorunu ‘mültecilerin’ ülkelerine gönderilmesi elzem”

"KARAR UZAMASI HALİNDE..."

AKP'nin toplumdaki oyunun sokak hayvanları düzenlemesi ile düşme eğiliminde olduğunu belirten Belede, Instagram yasağının AKP'ye en az 2 puan kaybettireceğini söyledi.

Belede, “BTK kararıyla Türkiye’de Instagram’ın erişime kapatılması daha şimdiden AK Parti’nin 2 puan oy kaybına neden olacak. Kapatılma kararının uzaması halinde bu kaybın artma ihtimali yüksektir” yorumunda bulundu.

Siyaset Haberleri