İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Sisi hatırlatması: Bana da 'kardeşim' denilmesini beklerim

İBB Başkanı İmamoğlu, 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sisi mi Binali Yıldırım mı diyeceğiz' sözlerini Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesinin ardından hatırlattı.

Bilecik'te Bozüyük Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Seyir Terası Açılış Töreni gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da açılışa katıldı.

Ekrem İmamoğlu konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'katil' ve 'darbeci' deyip 'asla görüşmem' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi ağırlamasını eleştirdi.

İmamoğlu, 2019 İBB seçimlerinde eski AKP'lİ Başbakan Binali Yıldırım'a karşı yarışırken Erdoğan'ın, "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı diyeceğiz' sözlerini hatırlattı.

"ŞİMDİ NE OLDU 'KARDEŞİM SİSİ' BANA KARDEŞİM DENİLMESİNİ BEKLERİM"

İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bu millet sizin kararlarınızın ne sıklıkla değiştiğini biliyor. Kararlarınız taban tabana zıt hale geliyor. 2019'da 'Katil Sisi' diyorlardı. Bana da Sisi denildi. Şimdi ne oldu? 'Kardeşim Sisi'. Bana da 'kardeşim' denilmesini beklerim. Biz tutarlı duruşu temsil etmeye devam edeceğiz. Onlar bu tür zıtlıklarıyla tarihe geçsin. Vatandaşına karşı had bildiren değil, vatandaşına karşı haddini bilen yönetici olmaktır Cumhuriyet'in yöneticisi olmak. Tek hedef var, bu memlekete, en güçlü cumhuriyetin, demokrasinin ve özgürlüğün hissedildiği, o eşit hissedarlığın hissedildiği günleri hediye etmek. Yan yana durarak aramıza nifak sokmalarına izin vermeyeceğiz. Ben bu yolculukta en çok çalışmaya niyet eden bir neferim. Göreceksiniz hep birlikte başaracağız."

Siyaset Haberleri