İmamoğlu teğmenlere seslendi: Mustafa Kemal'in Askerleriyiz demeye devam edin

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 86 milyonun kalbinde olduğunu belirterek teğmenlerin hedef gösterilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, "Teğmenlere sesleniyorum; 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin. Darbeymiş, menfaatmiş... Hadi oradan" dedi.

Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenler, geleneksel yeminlerini okuyup kılıçlarını çattı. Teğmenler "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" dedi. Teğmenlere darbeci ve FETÖ'cü imaları yapıldı. Teğmenler hedef gösterilmelerinin ardından haklarında soruşturma açıldı. AKP'lilerin 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sözlerinden rahatsız olduğu söylendi.

Bilecik'te bir açılışa katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, duruma çok sert tepki gösterdi. İmamoğlu, teğmenlere net ve açık destek çıktı. İmamoğlu şunları dile getirdi:

"ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARININ RUHU ŞAD OLSUN"

"Bu memleketin ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Milletin azim ve kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını burada ispat etti. İnancımız ve bütünlüğümüz kocaman bir devlet yarattı. Milleti ve devleti işte bu bütünlük bir arada tutar. Allah bu milleti birbirinden ayıran ve uzaklaştıran bütün düşünceleri bu milletten uzak tutsun. Milletin içine nifak sokmak, toplumda kutuplaştırmalar yaratmak çok hayırsızdır. Memlekete hayrı olmayan her şeyi itmeliyiz."

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ DEMEYE DEVAM EDİN"

"Gençlerimizin güvenle bilime, akla, sanata odaklandığı bir ülke vadetmeliyiz. Neredeyse hiçbir meseleyi kafalarının arkasında bir ajanda olmadan tartışamadığımız günleri yaşıyoruz. Üzüntüyle ifade ediyorum; her olaydan siyasi rant sağlama çabası ve bu çabayla masaya oturmanın ilk kuralı olarak davranmayı esefle izliyorum. Sanki ülkemizde bütün sıkıntılar bitmiş, her meseleyi halletmişiz ve hiçbir sorunumuz yokmuş gibi Harbiye'nin pırıl pırıl mezunlarıyla uğraşmayı bir mesele kabul ederek bunu üzerinden dahi siyasi rant elde etme aklını üzülerek dinliyorum. Bu tür tutum ve tavırların ne kadar kötü olduğunu hiç hesaba katmıyorlar mı diye düşünüyorum. Özellikle seçilmiş bir toplantıda milleti birbirinden ayrıştırma gayreti içerisinde ve o toplantıda kullanılan dil ile insanları tehdit eden anlayışı kınıyorum. Biz bu anlayışın karşısındayız. Özellikle seçilmiş o toplantıda, olaydan 8 gün sonra sönmüş bir ateş harlanmak isteniyor. Sizin derdiniz ne? Bu milleti kavga ettirmeden bir gün geçirtmeyecek misiniz? İnsanlar kucaklaşacak diye ödü kopuyor bunların. Kendi partilerinde dahi uzlaşamadıkları bir konuda bu kadar sert bir tavır takınılmasını anlamak mümkün değil. Gençler ne yapmış? En mutlu günlerinde ebedi Başkomutana teşekkür ediyorlar, bunun nesi suç? Bizim anlayışımızda 'Siyaseti kışladan uzak tutacaksın' deriz. Orası ortak değerlerin yeridir. Bilmeyenlere söyleyelim, 86 milyonun ortak değeridir Mustafa Kemal Atatürk. Buradan teğmenlere sesleniyorum; 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin. Darbeymiş, menfaatmiş... Hadi oradan"

Siyaset Haberleri