İmamoğlu'ndan Kurum'a Önce Tebrik Sonra Sitem!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, halka şikayetini anlattı. İmamoğlu, 2300 kişilik itfaiye eri alım dosyasının bakanlıkta yıllardır bekletilmesine sitem etti, tepkisini gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da İstanbul İtfaiyesi Yeni Araç Hizmete Alım Töreni'ne katıldı.

"2300 KİŞİLİK PERSONEL ALIM SÜRECİ ENGELLENMEKTEDİR"

İmamoğlu, "İstanbul'un özellikle depremle mücadelede ve afet anına hazırlıkla ilgili sorumluluklarından ötürü personel alımına en çok ihtiyaç duyulan, ilgili alan ve en kritik alan İstanbul İtfaiyesi'dir. Biz uzun zamandır bu konuda takipte olduğumuzu ve bu takibi yaparken de şahitliği vardır, buradan kulaklarını çınlatalım. İstanbul Valimiz iken böyle bir ihtiyacın ihmal edilmemesi gerektiğini şimdiki İçişleri Bakanı Sayın Yerlikaya'yla birlikte konuşarak böyle bir alımın İstanbul için elzem olduğunun altını çizerek karar vermiş ve akabinde İstanbul İtfaiyesi'ne eleman alımını, personel alımını başlatmaya dönük izin istemiştik. Çok sınırlı sayıda bir izin gelmiştir. Tam 2 bin 300 kişilik personel alımı süreci yıllardır diyebileceğim seviyede ne yazık ki engellenmektedir" ifadelerini kullandı.

ÖNCE TEBRİK SONRA SİTEM

İmamoğlu, "Tam anlamıyla afet anında müdahaleye acil durumlardaki müdahaleye koşan itfaiyeci dostlarımızın eleman alımı sürecinin başladığı an itibariyle o müdahaleye koşacak sürecin tamamlanması neredeyse iki-iki buçuk yıl sürüyor. Yani bu kuruma insan yetiştirmek öyle kolay bir iş değil. Dolayısıyla yıllardır ve aylardır bu dosyanın, Şehircilik Bakanlığı'nda, 2 bin 300 kişinin bizim kurumumuza katılmasının engellenmesinin altında yatan anlamsız, mesnetsiz, komik, trajik durumun sebebi nedir?

Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü dahil, ben dahi bunu telefonla söyledim. Bir önceki bakana, ondan önceki bakana şimdi de yeni dönemi hayırlı olsun. Sayın Kurum'a, bunu defalarca ilettim. Anlamı nedir? Yani devletimizin bir kurumuna 2 bin üç yüz kişilik itfaiye eri katılımını engellemenin anlamı nedir?" şeklinde konuştu.

"ŞİKAYET EDİYORUM"

İmamoğlu, "Milletimize 16 milyon insanımıza hatta her yöresinde afet olduğunda oraya koştuğunu bildikleri için 86 milyon yurttaşımıza bu 2 bin 300 kişilik itfaiye erinin alınmaması meselesini şikayet ediyorum. Buradan şikayet ediyorum, bunun altına imza atmayan kim var ise" İfadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri