"İBB Başkan adayı olacak mısınız" sorusuna Sinem Dedetaş'tan dikkat çeken yanıt

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın programına konuk oldu. Altaylı, Dedetaş'a Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağını sordu. Sinem Dedetaş bu soruya verdiği yanıt dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimlerinde en dikkat çeken isimlerden birisi de Sinem Dedetaş olmuştu. AKP'nin kalesi olan Üsküdar'ı kazanan ve yeni belediye başkanı olan Dedetaş gazeteci Fatih Altaylı'nın programına konuk oldu.

Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması halinde İBB Başkan adaylığına nasıl baktığı yönündeki soruya yanıt verdi.

"İBB BAŞKAN ADAYLIĞINA GİDER MİSİNİZ?"

Fatih Altaylı, "Herke size baktığında şunu görüyor, İstanbul'un bir sonraki büyükşehir belediye başkanı siz olacakmışsınız gibi bir hava var. Böyle bir fikriniz var mı? Başınıza bela açmak istemem, parti içerisindeki okları üzerinize çevirmek istemem ama Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına giderse siz de İBB Başkan adaylığına gider misiniz?" diye sordu.

Dedetaş, bu soruya şu yanıtı verdi:

"Çok güzel bir yakıştırma. Bunu duyuyorum. Biz kendi içimizde bunları konuşmuyoruz çünkü Üsküdar'a odaklanmamız lazım. Zihin başka yere dağılmamalı. Tabi çok onur verici bir şey. Şunu da biliyorum; siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. O yüzden bu gündemin nasıl olacağı, nasıl gelişeceği belli olmayacağı için biz kendi konularımız arasına bunu almıyoruz. En azından layık görülmek bile mutluluk verici."

Siyaset Haberleri