Seçim tarihi yaklaştıkça sandık güvenliği konusu önem kazandı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, katıldığı canlı yayında Cumhur İttifakı’na katılması beklenen Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) son günlerde adından söz edilmeye başlamasının ardından SADAT hatırlatması yaptı.
"SADAT hiç konuşulmuyor” diyen Aksoy, “HÜDA PAR üzerinden SADAT'a mı görev verildi?” diye sordu.
Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, KRT TV ekranlarında yayınlanan ‘Fikrini Söyle’ programına konuk oldu.
“Cumhur İttifakı, HÜDA PAR üzerinden korku dolu bir algı yönetimi kurmayı hedefliyor. Aksi taktirde 0,31'lik oy oranı olan bir partiye bu kadar günlerdir konuşulmaması lazım” ifadelerini kullanan Aksoy, şu değerlendirmeleri yaptı:
HÜDA PAR ÜZERİNDEN SADAT'A MI GÖREV VERİLDİ?
"Görüntülerde Sayın Numan Kurtulmuş'un yüz ifadesi esasında her şeyi anlatıyor. Onlar da benimsemiş durumda değil vaziyeti. 2018 yılında 0,31 almış. Bu da 175 bin 437 kişi HÜDA PAR'a oy vermiş demek oluyor. İfadelerine baktığınızda, 'sandıkları biz koruyacağız' dediğinizde hükümet acaba onlara SADAT tepki çektiği için böyle bir görev mi verdi? Ya da HÜDA PAR üzerinden SADAT'a mı görev verildi. HÜDA PAR, SADAT'ı mı koruyor da böyle bir görev veriliyor?
8 MİLLETVEKİLİ KARŞILIĞINDA NE YAPACAK?
HÜDA PAR '8 milletvekili istiyoruz' dedi. Siz 0,31 oy oranı olan bir partiye 8 milletvekili niye veriyorsunuz? Neyin karşılığını veriyorsunuz? Hangi hizmet karşılığı veriyorsunuz? O size ne yapacak bu 8 milletvekili karşılığında. Bu belli ki uzlaşı sonucu telafuz edilen bir rakam. AK Parti'nin ittifak görüşmeleri başladığı günden itibaren oklar tamamen HÜDA PAR'a endekslendi. HÜDA PAR'ın farklı yapısı ve tehlike, terör, şiddet... Güvenlik açısına endekslendi.
HÜDA PAR KALKAN OLDU
Hükümet, HÜDA PAR üzerinden çok ciddi bir şekilde seçimlerde korku algısı yönetimi yapıyor. 'Seçmen korksun', 'bir şey olacak' algısı... Bir tedirginlik yaratma algısı. HÜDA PAR da bunu kullanıyor. Aksi taktirde 0,31'lik oy oranı olan bir partiye bu kadar günlerdir konuşulmaması lazım."
ERİŞİM ENGELİ KARARI
Öte yandan İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, HÜDA PAR ve Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun talebi ile partinin Hizbullah ile bağına dair haberler hakkında erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte 13 Mart’ta HÜDA PAR Genel Merkezi’nde partinin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüşmüştü.
Yapıcıoğlu, görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını ve Erdoğan’a destek vereceklerini belirtmişti.
Bu açıklamalar, kamuoyunda HÜDA PAR ile Hizbullah’ın bağının yeniden gündeme gelmesine neden oldu.
Haberlere erişim engeli
AKP görüşmesinin ardından HÜDA PAR ile Hizbullah ilişkisine dair 47 haber ve sosyal medya paylaşımı hakkında, partinin yaptığı başvuru üzerine erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı alındı.
HÜDA PAR ve Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yaptığı başvuru üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararda, gerekçe aynen şöyle açıklandı:
“Erişimi engellenmek istenen URL adreslerinde Hür Dava Partisinin Hizbullah Terör Örgütü ile irtibatlı olduğu, bu örgütün siyasi kanadı olduğu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar OKKAN'ı öldüren terör örgütüyle irtibatı bulunduğu, bir kısım linklerde bu partinin Lübnan'da faal olduğu bilinen Hizbullah Örgütüyle bazı linklerde ise DEAŞ Terör Örgütüyle irtibatı bulunduğu yönünde paylaşımlara, bir kısım linklerde ise ‘domuz bağcı’, ‘şeytan parti Hüda-Par’ ve ‘domuz bağcıların temsilcisi’ şeklindeki paylaşımlara yer verildiği, başvuranlar vekili müvekkillerinin söz konusu terör örgütleriyle herhangi bir irtibat ve iltisaklarının bulunmadığını beyan ettiği, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına göre Hür Dava Partisinin seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partiler arasında yer aldığı, bu veriler çerçevesine erişimi engellenmek istenen URL adreslerinde yapılan paylaşımların başvuru sahiplerinin siyasi itibarlarını sarsıcı ve kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu görülmekle 5651 Sayılı Yasa kapsamında yasal şartları oluştuğundan talebin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir.”