HKP'den Erdoğan ve TÜİK'e Suç Duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TÜİK yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerinin güvenilir olmadığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya ve TÜİK başkan yardımcıları; İbrahim Demir, Furkan Metin, Abdullah Yüksel, Aydın Keskin Kadıoğlu, Tuğba Değirmenci hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde yapılan açıklamada HKP avukatı Ayça Okur, “Ülkemizi ekonomik yıkıma uğratanların peşini bırakmayacağız” dedi. Okur, TÜİK’in açıklamalarının şeffaflık ve tarafsızlık ilkelerine aykırı olduğunu savunarak, “TÜİK’in enflasyon rakamları, çalışanların ve emeklilerin gerçek ekonomik durumunu yansıtmıyor” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Okur, Erdoğan’ın ve TÜİK yöneticilerinin, fiyatları manipüle etmek ve kamu görevlisinin suçunu bildirmemek gibi suçlar işlediklerini belirterek “fiyatları etkileme”, “görevi kötüye kullanma” ve “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçlarından soruşturma ve sonrasında da kamu davası açılması talep edildi.

"SUÇ DUYURUMUZUN BAŞ ŞÜPHELİSİ ERDOĞAN"

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan HKP avukatı Ayça Okur, "TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranları, kurum yöneticilerinin görevlerini yansız yapmadıkları, verileri çarpıttıkları ve siyasi iktidarın, özellikle suç duyurumuzun baş şüphelisi Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği doğrultusunda enflasyon rakamlarını açıkladığı yönünde bir algı yaratmıştır. Kaldı ki namuslu ekonomistlerin, sendikaların, bağımsız araştırma gruplarının açıkladığı rakamlar ve değerlendirmeleri; TÜİK’in verileri, AKP’giller’in isteği doğrultusunda bilinçli olarak çarpıtarak, çalışan ve emekli insanlarımızın ücretlerini-maaşlarını düşük tutmayı amaçladığı yönündedir" dedi.

Siyaset Haberleri