Hakan Atilla Halk TV'ye konuştu

Halk TV'ye konuşan Hakan Atilla, “İdari bir karar var ortada. Bu kararı kim vermiş, nasıl verilmiş, bilmiyorum. Bende öğrenmeye çalışıyorum” dedi. “Sizce pasaport tahdidini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu koydurdu?” sorumuza Atilla, “Hayır. Onun benimle borsayla ilgisi yok. O koydurduysa dahi tepeden talimat gelmiştir” dedi.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın pasaportuna tahdid konuldu. Halk TV'ye konuşan Hakan Atilla, “İdari bir karar var ortada. Bu kararı kim vermiş, nasıl verilmiş, bilmiyorum. Bende öğrenmeye çalışıyorum” dedi. “Sizce pasaport tahdidini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu koydurdu?” sorumuza Atilla, “Hayır. Onun benimle borsayla ilgisi yok. O koydurduysa dahi tepeden talimat gelmiştir” dedi.

8 Mart 2021’de Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Hakan Atilla, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailenle Kıbrıs’a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürülüyorsun” dedi. Atilla, bir diğer paylaşımında, “Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk savunduk koruduk, karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” yazdı.

‘İdari bir karar’

Başsavcılık kaynakları Atilla hakkında İstanbul’da bir soruşturma olmadığını idari bir kararla pasaportuna tahdit konulduğu belirtti. Hakan Atilla’ya pasaportuna konulan tahdit kararını sorduk. Atilla havalimanında kimliğini çalışana uzattığını belirterek, “Hanımefendi bilgisayarda bir şey gördü. Kadıncağız anlayamadı. Başkaları gelip bakınca anladılar. Valla daha öncede karşılaşmıştık böyle şeylerle ama yine de üzücü. İdari bir karar var ortada. Bu kararı kim vermiş, nasıl verilmiş, bilmiyorum. Bende öğrenmeye çalışıyorum” diye konuştu.

Berat Albayrak’ı sorduk

ABD’de tutukluluğunun sona ermesi üzerine 24 Temmuz 2019 günü Türkiye’ye dönen Hakan Atilla’yı havalimanında ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşılamıştı. Atilla’ya, “Havalimanında sizi Berat Albayrak karşılamıştı. Ancak bugün yurtdışına dahi çıkamıyorsunuz. Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?” diye sorduk. Atilla, “Benim Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü koltuğuna oturma gibi bir talebim devletten asla olmadı. Koltuk boşalmıştı. Boşalan kişinin yerine atandım. Bu görevi ben istemedim. Bugün olanlar ise ortada” dedi.

‘Talimat tepeden gelmiştir’

“Sizce pasaport tahdidini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mu koydurdu?” diye sorduğumuz Atilla, “Hiç alakası yok. Soylu ne beni tanır, ne Borsa ile uğraşır. Bir tanışıklığımız dahi yoktur. Böyle bir olay daha önce de başımıza gelmişti. O zamanda Süleyman Soylu’nun bilgisi yoktu. Soylu’nun bilgisi varsa bu talimat tepeden gelmiştir. Ayrıca benim Berat Albayrak ile bir yakınlığım yoktur. O nedenle Soylu ile Albayrak arasında gerilim var bu nedenle bu böyle bir karar verildi demek doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

Hakan Atilla kimdir?

Hakan Atilla ismi kamuoyu gündemine ağırlıklı olarak, ABD'de Halkbank davası nedeniyle tutuklanması sonrası geldi. Atilla, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı iken gittiği ABD'de, Rıza Sarraf'la işbirliği yaparak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme ve kara para suçlamasıyla Mart 2017'de tutuklanmıştı. 32 aya mahkum edilen Atilla, 28 aylık tutukluluğunun ardından tahliye edilmiş ve 24 Temmuz 2019'da Türkiye'ye dönmüştü. Atilla, 2019'un ekim ayında eski Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından göreve BİST Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Siyaset Haberleri