Futbolun Patronu Seçiminde Tehdit İddiaları Havada Uçuşuyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz'da yapılacak seçimleri öncesi ortam iyiden iyiye ısındı. Seçim sürecinde öne çıkan tehditler, çekilen adayların ardından eski aday Erdal Alkış Halk TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu 18 Temmuz'da seçime gidiyor. Fakat bu karmaşık seçim sürecinde tehditler, çekilen adaylar, ilginç iddialar, iktidarın Mehmet Büyükekşi'yi destekleri gündeme düşerken bir yeni iddia daha geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi desteklediği düşünülen AKP içinden Büyükekşi ile ilgili Bylock iddiaları gündeme oturdu.

Büyükekşi'ye yönelik sert eleştirilerden bir diğeri ise AKP içinden geldi. Metin Külünk bazı valilerin Büyükekşi'nin adaylığı için seferber olduğunu öne sürdü.

Önümüzdeki seçimlerde eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Mehmet Büyükekşi'nin aday olduğu biliniyor.

ADAYLAR SÜREÇTEN ÇEKİLDİ

Uzun süre önce adaylığını açıklayan iş insanı Erdal Alkış, Eski Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık ve eski UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı adaylığını açıklamıştı süreçten ayrıldıklarını ve seçimlerden çekildiklerini belirttiler.

Yardımcı, 'Malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi adına başlatılan kumpas, Rizeli yardımcı ailesinin ve benimle birlikte yola çıkan insanların geçmişiyle ve ahlakıyla asla bağdaşmayacak şekilde, yalanlarla, iftiralarla, kumpaslarla, şahsımı, ailemi, onurumu, haysiyetimi, itibarımı, hedef almaktadır." diyerek tehdit edildiğini öne sürmüştü.

'SENİ MEDYADA BİTİRECEĞİM' DEDİ

Erdal Alkış, Halk TV yayınına katılarak, Mehmet Büyükekşi tarafından kendisine yönelik tehditlerde bulunulduğunu ileri sürdü. Alkış, şunları söyledi:

Mehmet bey bizim eskiden beri tanıdığımız birisi. Ben deprem zamanı kendi adına yapılmasını istediği çalışmaları onun adına yapmayınca ban 'seni medyada bitireceğim' dedi. Bu açıklama bir federasyon başkanının yapacağı bir şey değil. TFF’nin basın toplantısından beni tehdit etti. Bu tehditlerin sonu bitmedi, +32'li +33'lü numaralardan da geldi. Bu tehditler, mevcut sistemin işleyişiyle ilgili.

Alkış, Türk futbolunda büyük bir açık var. Bu açıkları ortaya koyunca büyük bir kıyamet koptu. Cumhurbaşkanımızın Büyükekşi’yi desteklediğine inanmıyorum; ancak bizi tehdit eden mekanizmalar oldukça aktif şeklinde konuştu.

"BU, PLANLI BİR SÜREÇTİ”

Ayrıca, “Eksik evrak” nedeniyle elendiğini belirten Alkış, elindeki belgelerin eksik olmadığını belirterek, “Genel Sekreter ile görüşmeye gittiğimde, dilekçemiz hazır masasında duruyordu. Bu, planlı bir süreçti” dedi.

Alkış, "Bugün mevcut yönetime oy verenler dahi, birçoğu zorla oy veriyorlar. Bunlarda mevcut federasyonu istemiyorlardı." dedi.

Siyaset Haberleri