Fatih Altaylı'dan Kabine Kulisi: Koca'ya Çok Yakın Bir İsim Aradı, Sırada O Bakan Var Dedi!

Gazeteci Fatih Altaylı, siyaset kulislerine bomba gibi düşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla ilgili kulis yazısında Kabine'de değişecek ikinci bir ismi verdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi internet sitesindeki yazısında Fahrettin Koca'nın istifasına yönelik iddiaları yazdı.

Sağlık Bakanı'na çok yakın bir ismin kendisini aradığını ve istifa iddiasını doğruladığını aktaran Altaylı, değişecek ikinci bir bakanın da ismini verdi.

Koca'ya yakın isim, bazı AK Partili milletvekillerinin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da istifa etmesi için kulis yaptığı bilgisini aktardı.

Fatih Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bakan Koca’ya çok yakın olduğunu bildiğim bir isim aradı. “Fatih Bey o iş bitti” dedi. Bakan Koca kesinlikle görevi bırakmıştı.

Kapatmadan önce “Abi, örgüt ile bazı bakanlar arasında büyük sorun var” diye ekledi.

“Partililer, teşkilattan gelenler icracı bakanları istemiyor. Birkaç Bakan örgütün, milletvekillerinin makul olmayan taleplerine kulak asmıyorlar. Doğru bildiklerini yapıyorlar. Bu teşkilatta ve milletvekilleri arasında rahatsızlık yaratıyor ve her ortamda bu bakanlara yükleniyor, Cumhurbaşkanı’na ulaşabildikleri anda bu bakanları kötülemeye başlıyorlar. Şimdi de hedeflerinde Kültür ve Turizm Bakanı var. Turizm sezonunda hedefler tutturulamasın bak o Bakan’a da neler yapacaklar” diyerek kapattı.

Anlayacağınızın örgüt Bakan Koca’yı yedi.

Şimdi sırada Bakan Ersoy var.

Öyle anlaşılıyor."

Siyaset Haberleri