Erol Mütercimler: 28 Şubat'ta Hulusi Akar hangi görevdeydi?

Gazeteci, Akademisyen ve Stratej Erol Mütercimler, AKP Vekili, eski Genel Kurmay Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarına tepki gösterip 28 Şubat'taki rolüne dikkat çekti.

AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda eğitimin amacının Allah korkusu olduğunu söyledi. Eski Genel Kurmay Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Akar'ın sözleri eleştirildi.

Erol Mütercimler, Youtube hesabından Akar'ı eleştirdi. Mütercimler, Akar'ın 28 Şubat'ta askeri görevini hatırlattı.Emekli bir subay olduğunun altını çizen Mütercimler, o dönemde Akar'ın görevinin getirdiklerini şu sözlerle anlattı:

"SANIK OLMALIYDI"

  • "28 Şubat'ın Genelkurmay Başkanı orgeneral İsmail Hakkı Karadayı idi. Albay rütbesinde Kurmay Albay rütbesinde Hulusi Akar. Akar, neydi biliyor musunuz? Özel kalem müdürü. Bunun anlamı ne? Subaylık yapmış birisi olarak şimdi söylüyorum, bunun anlamı şu. O metinler kalemin alınmışsa o karar, süreçleri, toplantılar yapılmışsa, Genelkurmay Başkanının yanında olan, bütün onların hepsine kalem oynatan kişi demektir. Yani metinler yazılmış olsa bile bunun bunun önüne gelir. 28 Şubat'ın bir numaralı tanığıdır. Peki arkadaş bu dava meclis komisyonu kuruldu. 28 Şubat'la ilgili beyefendi, sanık olmalıydı. Sanık olmalıydı. 15 Temmuz'la ilgili de yine öyle. Günah boynuna olsun, günah boynuna olsum"

"DÜŞMANIN ELİNE DÜŞEN GENELKURMAY BAŞKANI..."

Mütercimler, Kurtuluş Savaşı'nda Türk ordusuna esir düşen Yunan General'in Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sözlerini hatırlatıp şöyle konuştu:

  • "5 Temmuz 2016'da düşmana tutsak düşüp, düşmanın eline esir düşen bir Genelkurmay başkanı... Boğazında falan böyle morluklar vardı. Günah boynuna olsun. Düşmanın eline tutsak düştü. Düşünebiliyor musunuz? Trikopisi Mustafa Kemal Paşa'ya ne dedi? Ben dedi esir düştüm. Bir şeyi beceremedim. Yapmak istedim, intihar etmek. Düşmanın eline düşen genelkurmay başkanı yapacağı tek şey vardı arkadaşlar intihar etmek. Bugün heykellerini dikerdik. Düşmanın eline!

"ÇEVRESİNDEKİLERİN HEPSİ FETÖ'CÜ ÇIKTI"

  • Peki aynı Genelkurmay Başkanının çevresine bak. Ya hepsi FETÖ'cü çıktı hepsi tutuklandı. Düşünsenize Cumhurbaşkanının başyaverleri, yaverleri hepsi FETÖ'cü çıktı. Şimdi daha öncesi de var. Dur. Şimdi onları anlatacağım size ne diyor beyefendi? "Eğitimin amacı bilgi değildir. Çocuklara Allah korkusu ve kuldan utanmak. Yani çocukları öyle yetiştireceğiz. Yoksa ateist le mi LGBT ile mi uğraşacaksınız?" diyor. Bu LGBT meselesi de arkadaşlar, bunların acayip dillerine sakız oldu.

"NİHAT HATİPOĞLU GİBİ EKRANLARA ÇIKMALI"

  • Hulusi Akar bence Nihat Hatipoğlu gibi ekranlara çıkmalı artık. Din anlatmalı. Hulusi Akar bence Diyanet İşleri Başkanı yerine, zaman zaman sevgili arkadaşlar zaman zaman kutsal günlerde çıkıp fetva vermeli. Anlatmalı. Çok da şık olur. Çok da şık olur. Çok da yakışır. Çok da yakışır. Anlamakta zorlanıyorum. Yahou. Bu ülkenin bu yoksul insanların paralarıyla o askeri okullarda okudu. Öyle mi? Son. Son bir soru. Hulusi Akar, ne or generalkken bu dinci siyasi İslamcı yapısı ortaya çıkmıştır. Ne de şimdi. Arkadaşlar belli ki. Belli ki bu liseden beri de böyledir. Harp Okulu böyledir. Harp Akademileri böyledir, bunlar bilinir. Bu raporlar verilir. Peki kim terfi ettirdi?"

HULUSİ AKAR NE DEMİŞTİ?

AKP'li Hulusi Akar, katıldığı bir programda şunları sarf etmişti:

"Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma. Eğer biz 4-12 yaş arasındaki çocuklarımıza Allah'tan korkmayı, kuldan utanmayı, vatan sevgisini ve millet sevgisini verirsek, başkaları için iyilik yapmayı öğretirsek ve diğer milli ve manevi değerlerimizi onlara yüklediğimiz takdirde onun üzerine bu çocuk nereye giderse gitsin, dünyanın her yerine gitsin bu çocuktan korkmayın.

Eğer bu verilmezse ki bazı sıkıntılarımız var eğitimde yakından bilindiği gibi, şu gördüğümüz tablo olur. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız. Ondan sonra başlıyoruz efendim savcı nerde? Polis nerede? Arkadaşlar, savcılarla polislerle bu iş olmaz olmaz. İşin başı, ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik kendi çocuklarımızla bize yabancılaşıyor kendi torunlarımıza bize yabancılaşıyor."

Siyaset Haberleri