Erdoğan’ın eski metin yazarından AKP’ye

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: "Köpek meselesi kimileri için küçük, basit, önemsiz gibi görünebilir ama AK Parti’yi test edebilecek bir kabiliyete de ulaştı. AK Parti yönetimi inşallah tablonun ciddiyetini kavramıştır. Grubu sıkı tutmakta fayda var."

Yeni Şafak yazarı ve Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, sokak hayvanları konusundaki yasa tasarısının AK Parti için önemli bir test olduğunu vurguladı. Ünal, sokak hayvanlarının ötenazi edilmesini savunan yasa taslağını yetersiz bulduğunu belirterek, AK Parti'nin bu konuda ciddi adımlar atması gerektiğini söyledi.

Ünal, "Köpek meselesi kimileri için küçük, basit, önemsiz gibi görünebilir ama AK Parti’yi test edebilecek bir kabiliyete de ulaştı" ifadeleriyle AK Parti'yi uyararak, yasa taslağının yumuşamadan komisyon ve Genel Kurul'dan geçmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, CHP, DEM ve TİP vekillerinin tasarıya karşı çıktığını ve "merhamet", "vicdan", "hak", "masum" gibi kavramları kullanarak tasarıya karşı çıktıklarını belirtti. Ünal, bu partilerin aslında batıcı ve seküler bir yaşam tarzını savunduğunu iddia etti.

Ünal, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın bu süreçte iki hususa dikkat etmesi gerektiğini söyledi: CHP'nin yasaya karşı direnişi ve köpek maması sektörünün direnişe destek verebileceği. AK Parti'nin bu süreçte sessiz çoğunluğun sesi olup olmadığının ve Meclis'teki gücünü muhafaza edip etmediğinin de test edileceğini belirtti.

Siyaset Haberleri