Erdoğan'dan Özel'e özür yanıtı! 'Sürtük' sözü için geri adım atmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Özgür Özel'in 'sürtük' kelimesi için özür dileme çağrısına yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba adına AKP'li yurttaşlardan özür diledi. Özel, ardından da 'Sıra Erdoğan'da' diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sürtük' 'terörist' ve 'çürük' sözleri için özür dileme çağrısında bulundu.

Gezi'ye katılanlara 'sürtük' diyen Erdoğan, özür dilemeyi reddetti. Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nde isminin verildiği külliye açılışında şunları dile getirdi:

"Türkiye'ye milyarlarca dolar faturası olan bu kalkışma üzerinden kendilerince bize özür bahsi açıyorlar. Evet, 11 sene sonra da olsa bu hadiseyle ile ilgili samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardı. Özür dilemesi gereken birileri varsa demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar değildir. Asıl öz eleştiri vermesi gerekenler sokakları ateşe boğanlardır. Milletin otobüslerini yıkan yakanlardır"

NE OLMUŞTU?

İzmir'de bir sokak röportajındaki sert eleştirileri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, 30 Ağustos törenlerinde CHP'nin protokolünde ağırlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Özel'i Dilruba'nın sözlerine sahip çıkmakla suçlamıştı.

Özel, Dilruba'nın sözlerine değil ifade özgürlüğüne sahip çıktığını belirtmişti. Özel, yine de bir özür dilenecekse Dilruba'nın kırdığı hangi AKP'li varsa onun adına özür dilemişti. Özel ardından da Gezi'ye katılanlara Erdoğan'ın sürtük dediğini hatırlatıp özür çağrısında bulunmuştu. ,

Özel, "Şimdi sıra Erdoğan'da başta kendisinin özellikle CHP'li seçmeni hedef alarak terörist dediği ifadeler çürük dedikleri ya da ağzıma alamyacağım ifadelerle Gezi'ye katılanlara sürtük dediği ifadeleri çok sayıda CHP'liyi üzdü" demişti.

Siyaset Haberleri