"Erdoğan'dan korktuğunuz kadar Allah'tan korkun"

CHP'li Ali Öztunç, TBMM'de kanlı yasanın kabulünden önce AKP'lilere, "Tayyip Erdoğan’dan korktuğunuz kadar Allah’tan korkun ya" diyerek seslendi.

Kanlı yasa AKP ve MHP işbirliği ile TBMM'den geçti. Cumhur İttifakı'nın oylarıyla geçen sokak köpeklerini düşmanlandıran ve ölüme sürükleyen yasanın kabulünden önce CHP'li Ali Öztunç'tan etkileyici bir konuşma geldi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, AKP'lilerin gözlerinin içine bakarak şunları dile getirdi:

"ÖLÜMÜN BU KADAR KONUŞULDUĞUNA ŞAHİT OLMAMIŞTIM"

Ya Allah'ın verdiği canı alma yönünde oy kullanılacak ki siz öyle yapacaksınız. Ya da yaşatma doğrultusunda oy kullanacak ki biz de yaşatmak için oylarımızı kullanacağız. Türkiye'de sokak hayvanlarını sorunu var mı? Var. Çözülmeli mi? Evet çözülmeli. Ama bu kanunda bu yöntemle değil.

Değerli arkadaşlar, yıllardır ben mecliste pek çok görevde bulundum. Gazeteci olarak bulundum, bürokrat olarak bulundum. Şu anda siyasetçi olarak bulunuyorum. 25 yıldır neredeyse bu parlamentodayım. Bu parlamentonun kulisi, komisyonlarına, genel kurulundan bahçesine kadar hiç bugüne kadar bu kadar çok ölümün öldürmenin konuşulduğu başka bir kanun teklifi görmedim, duymadım. Yoktur. Olmamıştır bu kadar çok ölüm, öldürmek.

"CAN DOSTLARINI ÖLDÜRMEK İSTEYENLER"

Kanun teklifi gündeme geldiği günden bu yana bu kürsüye gelen AK Parti milletvekilleri, değerli milletvekilleri hep şunu söylediler. Can dostlarımızı seviyoruz, can dostlar edebiyatı. Herhalde dünyada başka yoktur ki can dostlarını öldürmek isteyen başka insanlar olsun.

Değerli arkadaşlar, lafa gelince can dost, eyleme gelince can düşman. Tarih insanları, siyasetçileri verdikleri kararlarla, aldıkları tavırlarla anaacaktır, hatırlayacaktır. Değerli arkadaşlar, gün gelecek Türkiye'de milyonlarca hayvanı katleden, öldüren, kanuna oy verenler olarak anılacaksınız. Bakın çok net ve ve siyaset yaşatmak için vardır öldürmek için değil.

"HER FIRSATTA DİNİ KULLANIYORSUNUZ YA, DİNLEYİN"

Siyaset yaşatmak için vardır. İnsanı yaşatmak için vardır, vicdanı yaşatmak için vardır. Değerli arkadaşlar, kutsal kitabımızda yaşatmayı öğütler, emreder. Bakın tarih 29 Ocak 2021 sizin iktidarınızda sizin iktidarınızda 2021'de Cuma hutbesi,

Hani siz her fırsatta siyasi çıkarınız için dini kullanıyorsunuz ya. Bir dinleyin bakalım. Diyor ki bir gün Peygamber efendimiz çölde susuz kalan bir köpek Cuma hutbesinden niye rahatsız oluyorsunuz? Siz ne ara bu hale geldiğinizde hutbeden rahatsız oluyorsunuz ya? Bir dinleyin!

"BU GAZAPTAN MAHRUM OLDUĞUNUZU MU SANIYORSUNUZ?"

Bir gün Peygamber efendimiz çölde susuz kalan bir köpeğe kuyudan ayakkabısına su doldurup içiren bir adamın Allah'ın rızasını kazandığını ve günahlarının bağışlandığını anlatmıştı. Ashab-ı kiram, ey Allah'ın resulü, hayvanların yaptığımız iyilikler içinde sevap var mı sorusuna Peygamber efendimiz şöyle buyurmuş. Her canlıya yapılan iyiliğe sevap vardır demiş.

Bir başka gün Peygamberimiz bir kediye kızıp onu hapseden ve açlıktan ölmesine göz yuman bir kadının Allah'ın gazabını hak ettiğini anlatmıştır. Size soruyorum. Siz kendinizin bu gazaptan mahrum olduğunuzu mu sanıyorsunuz?

"ERDOĞAN'DAN KORKTUĞUNUZ KADAR ALLAH'TAN KORKUN"

  • Bakın İslam hutbeden okuyorum. İslam hayvanlara zulüm ve işkence anlamına gelen onları yaratılış amacına aykırı bir biçimde zorlayan her türlü davranışı yasaklar. Hiçbir kimse yoktur ki bir serçeyi yahut ondan daha büyük bir canlıyı haksız yere öldürsün de Yüce Allah buna hesap bunun hesabını sormasın. Siz sizden hesap sorulamayacağını mı zannediyorsunuz? Allah aşkına. İslam dini yasaklıyor. Günah diyor. Allah'tan korkmuyor musunuz ya? Allah'tan korkmuyor musunuz? Tayyip Erdoğan'dan korktuğunuz kadar Allah'tan korkun ya.

Siyaset Haberleri