Haniye suikastinden sonra Erdoğan'dan ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikaste uğramasını "Filistin Davası’na ve Gazze’nin direnişine yönelik bir alçaklık" olarak nitelendirerek kınadı. AKP sözcüsü Ömer Çelik ise Haniye'nin Türkiye planını açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili açıklama yaptı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Haniye'nin öldürülmeseydi Meclis'te konuşma yapacağını açıkladı.

Erdoğan, Haniye’ye yönelik suikasti “kalleş bir saldırı” olarak nitelendirerek, bu eylemin Filistin Davası’na ve Gazze’nin direnişine yönelik bir alçaklık olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Bu suikast, Filistinli kardeşlerimizin moralini bozmaya ve onları sindirmeye yönelik bir saldırıdır” dedi.

Erdoğan açıklamasında, Türkiye’nin Filistinli kardeşlerini desteklemeye devam edeceğini ve 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, Haniye’nin ailesine sabır, Filistinli kardeşlere ve İslam alemine başsağlığı diledi.

Açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır.

Daha önce Şeyh Ahmed Yasin’e, Abdülaziz El Rantisi’ye ve daha pek çok Gazzeli siyasi isme yapılan menfur saldırıların amacı ne ise, İsmail Heniye kardeşime yönelik düzenlenen suikastın amacı da odur; ancak siyonist barbarlık bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacaktır.

İslam dünyasının daha güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla inşallah Gazze’deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere İsrail’in coğrafyamızda estirdiği terör mutlaka son bulacak, bölgemiz ve dünyamız huzura kavuşacaktır.

Bunun için Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz.

Menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşim İsmail Heniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine başsağlığı diliyorum.

Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin.

ÖMER ÇELİK: MECLİS'TE KONUŞACAKTI

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise, İran'da suikast sonucu öldürülen İsmail Haniye'nin Türkiye planını açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, A Haber canlı yayınında konuştu.

Filistin halkına başsağlığı mesajlarını ileten Çelik, suikastla ilgili olarak "İsrail'in yeni bir vahşeti olarak kayda geçmiş oldu" dedi.

Haniye'nin ağustos ayı içerisinde Mahmud Abbas'la birlikte Türkiye'ye gelerek Meclis'te bir konuşma gerçekleştirmesinin planlandığını da belirten Çelik, "Şehit edilmese TBMM'de hitap edecekti. Meclis tatile girdiği için özel bir toplantı olarak yapılacaktı" ifadelerini kullandı.

SARAY'DAN İSRAİL MESAJI

Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Cemil Ertem, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye suikastinin ardından yaptığı açıklamada, İsrail'i işaret etti. Ertem, Haniye için "Şahadeti katil İsrail’in yok edilmesine katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Siyaset Haberleri