Erdoğan'a övgü yağdıran Yedek Subay Tuğgeneral oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan YAŞ kararlarını imzaladı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Numan Kıral Tuğgeneralliğe terfi ettiği açıklandı. Cumhurbaşkanına övgü yağdıran Numan Kıral Türkiye’de Yedek Subaylıktan Tuğgeneralliğe yükselen ilk Paşa oldu.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan terfi ve atama kararları sonucunda Numan Kıral, yedek subaylıktan Tuğgeneralliğe yükselen ilk subay oldu. Bu dikkat çekici terfi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Numan Kıral’ın Tuğgeneralliğe terfi etmesi, özellikle 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOGG (Türkiye'nin Otomobili) ile ilgili paylaşımına yaptığı övgü dolu yorumla gündeme geldi. Kıral, o paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyduğu gururu ve liderlik vizyonunun milletin geleceğini şekillendirdiğini ifade etmişti. Bu terfi, sosyal medyada Kıral'ın Cumhurbaşkanı'na yönelik övgülerinin ardından gelmesi nedeniyle dikkat çekti.

YAŞ toplantısında alınan diğer kararlar arasında 23 general ve amiralin bir üst rütbeye terfi ettiği ve 77 albayın general ve amiral rütbesine yükseldiği de belirtildi.

Siyaset Haberleri