MHP'den Sinan Ateş Sözleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından 'siyasette yumuşama' döneminin başlatmak istediğini söylemişti. Erdoğan "Yumuşama" Özel ise "Normalleşme" derken MHP'den itiraz geldi. Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada üstü kapalı şekilde Sinan Ateş cinayetine değindi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir araya gelmesi siyasette yumuşama olarak nitelendirildi. CHP lideriyle görüşmesinin ardından Erdoğan "Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum" derken Özgür Özel ise bu görüşmeyi "Normalleşme" olarak tanımladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın, yerel seçim sonuçlarının CHP'yi 'şımarttığını' iddia etti.

"Siyasette yumuşama" sözlerine değinen Yalçın ise eleştiride bulundu. Yalçın, "Yumuşamadan bahis açılıyorsa, böyle bir şeye ihtiyaç hissediliyorsa, ilk önce normalleşmenin gerçekleşmesi gerekir. Normalleşme ise önce hesaplaşma daha sonrada helalleşme ile mümkündür. CHP, PKK ve FETÖ ile hesaplaşıp, Türk Milleti ise helalleşebilecek midir?" diye sordu.

SİNAN ATEŞ AÇIKLAMASI

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine üstü kapalı değinen Yalçın, şunları söyledi:

"CHP'nin, partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması, PKK'nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır. Buradan CHP yönetimine açık açık sesleniyoruz. Eğer sözünüzün eriyseniz, eğer ciddiyseniz, iftira ve haksız isnat yerine, hukuk yolunu işletiniz. Adliye önlerinde kuyruk olup adalete müracaat ediniz. Temcit pilavı gibi ısrarla kamuoyu gündeminde tuttuğunuz cinayetle ilgili elinizde ne belge, ne bilgi varsa mahkemeye ulaştırınız. Laf kalabalığı yapmayınız. Tribünlere oynamayınız. Hepsinden de önemlisi, Sayın Genel Başkanımızın yaman sorularını bir an önce cevaplayınız. Sıkıysa PKK'nın siyasi kolu olan DEM Parti ile ne iş çevirdiğinizi halka açık açık anlatınız."

Siyaset Haberleri