Olimpiyat açılış törenine torunu 'gitme' dediği için gitmemiş!

Erdoğan, torununun Instagram'dan gösterdiği görüntü nedeniyle açılış törenine gitmeme kararı aldığını ve Papa ile görüşerek bu konuyu gündeme getireceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında Leonardo da Vinci'nin ünlü "Son Akşam Yemeği" tablosunun parodisi yapılmasına yönelik büyük bir tepki gösterdi.

Erdoğan, konuyla ilgili partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, açılış gösterisinin "ahlaksızlık" olarak nitelendirdiğini belirtti.

Erdoğan, Paris Olimpiyatları'nın açılışında yaşanan tartışmalı gösterinin kendisine gösterilmesiyle ilgili torunu ile yaşadığı diyaloğu paylaştı. Konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Macron beni davet etti. Ben de gelebileceğimi söyledim. Ancak 13 yaşındaki torunum bana, 'Dede gitme,' dedi. 'Niye?' diye sordum. 'Orada LGBT gösterisi yapacaklar,' dedi. O görüntüleri Instagram'dan bana gösterdi. Tamam kızım, gitmeyeceğim dedim."

"İLK FIRSATTA PAPA'YI ARAYACAĞIM"

Erdoğan, bu olayın, uluslararası spor etkinliklerinin insanları birleştirmesi gerekirken, "insanlığa, fıtrata ve insanı insan yapan değerlere düşmanlıkla" açıldığını ifade etti. Ayrıca, Paris'te yapılmak istenenin insanı "hayvanlardan dahi aşağı seviyeye çekme projesi" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İlk fırsatta sayın Papa'yı da bununla ilgili arayacağım. Onunla Hristiyan alemine ve tüm Hristiyanlara karşı yapılan ahlaksızlığı paylaşacağım." dedi.

Siyaset Haberleri