Erdoğan ile Umman Sultanı telefonda görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman Sultanı Heysem Bin Tarık ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye ile Umman ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, İran'a yönelik saldırılar ile İran'ın bölgedeki ülkelere karşılığının, bölgeyi daha önce benzeri görülmemiş bir güvenlik buhranıyla karşı karşıya bıraktığını ve Umman'a yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Umman Sultanı Heysem Bin Tarık ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın, sosyal medya X hesabından duyurulan görüşmede, Türkiye ile Umman ikili ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.

ERDOĞAN: UMMAN'A YÖNELİK SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Erdoğan'ın, İran'a yönelik saldırılar ile İran'ın bölgedeki ülkelere karşılık vermesinin, bölgeyi daha önce benzeri görülmemiş bir güvenlik buhranıyla karşı karşıya bıraktığını ve Umman'a yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

İletişim Başkanlığı'nın, sosyal medya X hesabından, görüşmeye ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Umman Sultanı Heysem Bin Tarık ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Liderler Türkiye ile Umman ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldı.

Cumhurbaşkanımız görüşmede, İran'a yönelik saldırılar ile akabinde İran'ın bölgedeki kardeş ülkelere mukabelesinin, bölgemizi daha önce benzeri görülmemiş bir güvenlik buhranıyla karşı karşıya bıraktığını, Umman'a yönelik saldırıları kabul edilemez bulduğumuzu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak mevcut durumda dahi ara buluculuk dahil diplomatik girişimlerden vazgeçmediğimizi, bu çabaların süreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanımız, Netanyahu Hükümetinin Mescid-i Aksa’ya girişleri engellemesinin asla kabul edilemeyeceğini, Gazze’nin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu, Barış Kurulu çalışmalarının da iki devletli çözüm hedefiyle devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Heysem Bin Tarık’ın Ramazan Bayramı’nı da kutladı."

Siyaset Haberleri