Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çok sert teğmenler cevabı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genç teğmenlerin "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sözlerine ilişkin ifadelerine CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatipliler Kurultayı'nda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenleri hedef gösterdi.

Milli Savunma Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenlerin görüntüleriyle ilgili 'O kılıçları kime çekiyorsunuz?' diye sordu.

Erdoğan "Geçenlerde mezuniyet töreninde, bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Şimdi bunlarla ilgili olarak da birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"BU ZİHNİYETTEN KURTULACAĞIZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan'a cevap verdi.

İmamoğlu'nun paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve teğmenlerimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı siyaset üstüdür. Genç teğmenler en mutlu ve onurlu günlerinde büyük bir coşku içinde ülkenin kurucusuna olan saygılarını ifade etmek istediler, hepsi bu. Her olaydan, darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin, gençlerimize yazık etmeyin. Sevgili gençler ve ailelerine sesleniyorum; dün “katil” dediğine bugün “kardeşim” diyen zihniyetten, her şeyi siyasi menfaatine kullanan, milleti bölen bu akıldan milletçe ilk seçimde kurtulacağız. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk."

Siyaset Haberleri