Ekrem İmamoğlu: İmzayı engellemek vıdı vıdı işler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, verilen kredilerin engellenmesi ve projelerinin onaylanmamasına tepki gösterip, "Vıdı vıdı etmeyelim. İmzayı engellemek vıdı vıdı işler" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir Kayabaşı İETT Garajı'nın açılışında konuştu. Ekrem İmamoğlu, AKP iktidarının imza atmaması nedeniyle İstanbullunun eski otobüslerine mahkum olduğunu söyledi.

İmamoğlu, iktidarın şahsına değil İstanbulluya kötülük yaptığını belirtti. İmamoğlu, parti ayrımının anti demokratik olduğunu da vurgulayıp Şanlıurfa'daki protokol krizine dikkat çekti. İmza atılmamasını 'vıdı vıdı yapmak' olarak değerlendiren İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"TAK DİYE ALABİLİRDİK"

"Biz İBB olarak 5 sene önce 300 otobüsü tak diye alabilirdik. Kredisi, her şeyi hazırdı. Bir onayımızı alamadık. Bir imza. Şimdi yine aylardır, bir yılı aşkın süredir beklediğimiz Hazine onayları var. Bugünün ekonomik sıkıntılarında elbette Maliye Bakanı'nın zor günleri, sıkıntılı işleri, alması gereken tedbirler var. Ama İstanbul'un da işi yürümeli"

"İSTANBUL HALKINA SIKINTI VERİYORSUNUZ"

"Bakın bu krediler önemli fonlar. En düşük faizle bu ülkeye giren aynı zamanda 2 yıl 3 yıl ödemesiz, bu zor günleri aşmamızda bize katkı sunacak ve bir yanıyla memleketin içine yurt dışından finansmanı sokacağınız, 7 yıl 9 yıl 10 yıl uzun vadeli ödemeli kredi imkanları... Bir imza atacaksınız, o kredi imkanları memlekete girecek. Bizi geciktirmeyin, yazıktır. Ekrem İmamoğlu'na bir şey yapmıyorsunuz İstanbul halkına sıkıntı veriyorsunuz. Bir imzayı atın biz de size teşekkür ederim."

"1084 OTOBÜSÜMÜZ OLURDU"

"Ben niye 5 yıl öncesinden örnek veriyorum? Çünkü 300 otobüs alsaydık bugün 784 değil 1084 otobüsümüz olurdu filomuzda. Araç yaşı itibarıyla daha genç bir filoya sahip olurduk. Bundan İstanbul halkı faydalanıyor."

"KONULARA MİLLİ BAKIN"

"350 kilometreyi 700 kilometre yaptığımızda dünyanın en çağdaş şehirlerinden biri olduğumuzda İstanbul'un değeri artıyor, Türkiye'mizin değeri artıyor. Bu konulara milli bakmanın, o parti, bu parti, Ekrem İmamoğlu, bilmem kim diyerek tersine işler yapmak doğru değil. Kürsüye birilerini davet ederken o partili diye büyükşehir belediye başkanına koltuk vermemek antidemokratik, saygı çerçevesinin dışında kalan bir tutum ve davranıştır."

'İMZAYI ENGELLEMEK VIDI VIDI İŞLER'

"Biz başka türlü çözümler de buluruz. Ancak memleketimize, milletimize, şehirlerimize zaman kaybettirmeyin. Bunları imzalayın. Biz işimize bakalım. İyilikle, daha iyi hizmetle, daha güçlü toplumun var olması için daha bilimsel alanlarda yarışalım. Vıdı vıdı etmeyelim. İmzayı engellemek vıdı vıdı işler."

Siyaset Haberleri