Ekrem İmamoğlu: Ekonomiyi Düzelteceğiz

İBB Başkanı İmamoğlu, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikasını eleştirip, "Ekonomiyi düzelteceğiz ama ekonomi itibarla yönetilir. Ben ne dersem yap dersen olmaz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, rekor oyla seçilmesinin ardından semt pazarlarına ziyaretlerine devam ediyor.

"BİZZAT BİR YÖNETİCİ ANNEMİZİ ZİYARET EDECEK"

İmamoğlu, Eyüpsultan ilçesindeki pazarcı esnafı ve yurttaşlarla sohbet etti. Yaşlı bir kadının İETT şoförünü şikayet etmesi üzerine, hemen durumu not aldıran İmamoğlu, "Bizzat bir yönetici annemizi ziyaret edecek. O hattaki şoförlerle de konuşacak bana da görüntüleri yollayacak" dedi.

Pazar gezmesine kaldığı yerden devam İmamoğlu, bir pazarcının ekonomik kriz nedeniyle işlerin durgunluğuna isyan etmesini dinledi. İmamoğlu, pazarcıya şunları dile getirdi:

Bu ekonominin dengesiz yönetimi. Enflasyon, dövizin artışı, borçlanma birçok konunun etkisiyle bugüne geldik. Eskiden asgari ücretli atıyorum 10 altın alıyorsa şimdi 3 tane alamıyor.

"BEN NE DERSEM YAP DERSEN OLMAZ"

Ekonomiyi düzelteceğiz, ama ekonomi itibarla yönetilir. Ekonomi 'Ben ne dersem yap' dersen o olmaz ekonominin kuralları var. Sen bir malı alıyorsun satıyorsun ticaret yapıyorsun. Hesabını bilmezsen geçinebilir misin? Ülke de farklı değil. İyi yönetmediler ülkeyi"

Siyaset Haberleri