Dezenformasyon yalanladı görüntüler öyle demedi

Saray'ın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Malazgirt Zaferi töreninde sahneye çağrılan kuvvet komutanlarının geldiğini iddia etti. Görüntülerde komutanların, yalnızca merdiven çıkıp protokole ayrılırken eşlik ettiği görüldü.

Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü nedeniyle Muş'un Malazgirt ilçesinde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşma gerçekleştirdi.

BİR GÜN ÖNCE KAMUOYU TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından "Hizbullah ve PKK'ya terör örgütü diyemem" Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da protokolde yer aldı. Yapıcıoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanında yer aldı. Yapıcıoğlu'nun törenden bir gün önce iki kuvvet komutanı ile fotoğraf vermesi tepki çekmişti.

Törendeki sunucu, protokolü davet ederken Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı'yı da çağırdı.

AA'NIN FOTOĞRAFLARINDA DA YER ALMADILAR

Komutanlardan sonra çağrılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hemen protokolün arkasından geçip yerini aldığı görüldü. Görüntülerde komutanlar görülmedi. Anadolu Ajansı'nın da yayımladığı fotoğraflarda da komutanlar yer almadı.

AA'nın yayımladığı fotoğraflarda sahnede komutanlar yok

Saray'ın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, komutanların davete icabet edip sahneye çıktığını iddia etti.

Anadolu Ajansı'nın fotoğrafı

Merkezin sadece bir fotoğraf karesi paylaştı. Törende protokol ayrılırken komutanların merdiven çıkıp eşlik ettiği görüldü. Merkez sadece bu anın karesini paylaştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklaması şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malazgirt’teki konuşmasının ardından kuvvet komutanları, davet edilmelerine rağmen sahneye çıkmadılar” iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü etkinliğindeki konuşmasının ardından, protokol sahneye davet edilmiştir.

Kuvvet komutanlarımızın da sahneye çıktığı, ancak sahnenin uzunluğu nedeniyle görüntüler kaydedilirken kadrajın dışında kaldıkları tespit edilmiştir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Siyaset Haberleri