DEM Partili vekile saldıran AKP Trabzon vekili: "Hak ettiği dilden konuşmak gerekiyor"

TBMM'de DEM Partili Ali Bozan'a şiddet uygulayan AKP Trabzon Milletvekili Karaismailoğlu olaya ilişkin ilk kez konuştu.

TBMM Genel Kurulu, 24 Temmuz'da yaşanan şiddet olaylarıyla gündeme oturmuştu. TBMM'de yaşanan tartışma, AKP'li vekillerin fiziksel saldırıları sonucu maalesef ortaya şiddet içeren görüntüler çıkmıştı.

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AKP Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'nun da içerisinde bulunduğu AKP'li vekiller, DEM Partili Mersin Milletvekili Ali Bozan'a yumruk ve tekmelerle saldırmıştı.

"HAK ETTİĞİ DİLDEN KONUŞMAK GEREKİYOR"

Trabzon’da partisinin düzenlediği Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katılan Karaismailoğlu, ilk kez olay hakkında açıklamada bulundu.

"Maalesef olmaması gereken şeyler" diyen Karaismailoğlu, hemen ardından "Bazılarına hak ettiği dilden konuşmak gerekiyor" şeklinde ifadelerde bulundu.

Karaismailoğlu'nun, cümlesi sonrası salonda bulunan AKP'liler alkışlamaya başladı.

Olayla ilgili açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Maalesef olmaması gereken şeyler. Ama sebebi ve sonucu belli olan bir şey. Bazılarına hak ettiği dilden konuşmak gerekiyor. Keşke olmasaydı”

AKP SIRALARINA DÖNÜP "HIRSIZ VAR" DEMİŞTİ

Olayın başlangıcı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti'nin grup önerisi üzerine DEM Partili Ali Bozan’ın AKP'yi TÜİK aracılığıyla işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden düzenli olarak para çalmakla suçladığı konuşmasıyla başladı.

Bozan, AKP'nin hırsızlık yaptığını belirterek, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti'nin grup önerisi üzerine söz alan DEM Partili Ali Bozan, "AKP, TÜİK eliyle her ay işçinin, memurun, emeklinin cebinden düzenli bir şekilde çalıyor. İşçinin, emeklinin sesi maalesef duyulmuyor ama ben de buradan cebinden ücreti çalınan yurttaşların adına bağırmak istiyorum: Hırsız var, hırsız var, hırsız var! AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor" demişti.

Hırsızlık atışmasıyla başlayan tartışma, yumruk ve tekmeli saldırıya dönüştü.

Adil Karaismailoğlu’nun da içinde bulunduğu AKP'li milletvekilleri, yere düşürdükleri Bozan’a tekme ve yumruklarla saldırıda bulundu.

Siyaset Haberleri