DEM Parti’den kayyıma karşı İdare Mahkemesi'ne başvuru

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ve avukatlar, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı hukuki mücadele başlattı. DEM Parti’nin avukatları, Hakkari İdare Mahkemesi’ne başvurarak, kayyım atamasının yürütmesinin durdurulmasını ve sonuçların ortadan kaldırılmasını talep etti.

Başvuru dilekçesinde, 31 Mart 2024 seçimlerinde Mehmet Sıddık Akış’ın Hakkari'de oyların %48,92’sini alarak belediye eşbaşkanı seçildiği, il genel meclisi seçimlerinde ise partinin oyların %54,11’ini alarak birinci parti olduğu ifade edildi. Dilekçede, Hakkari Valisi’nin belediye başkan vekili olarak atanmasını eleştirerek şu ifadelere yer verildi:

“Ancak 3 Haziran 2024 tarihinde müvekkil partili belediye eşbaşkanı görevden alınmış ve yerine yine müvekkil partili belediye meclis üyelerinden birinin belediye başkan vekili seçilmesi gerekirken davalı kurumca Hakkari Valisi belediye başkan vekili olarak atanmıştır.”

DEM Parti, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınma işleminin yürütmesinin durdurulmasını, bu işlemin tüm sonuçlarının ortadan kaldırılmasını ve davaya konu kanun maddesinin Anayasa’ya aykırılık gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti.

Siyaset Haberleri