Davutoğlu'ndan Kobani Açıklaması: Hangi Pazarlıklar Döndü?

Mecliste "Kobani olaylarında kamu düzenlerine karşı mücadele etmek benim görevimdi" açıklaması yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Neden 2018'de Demirtaş bu davaya iliştirildi?" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı TBMM Grup Toplantısı'nda Ayhan Bora Kaplan davası ve Kobani Davası kararları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ayhan Bora Kaplan davasına dair "Bir gecede milleti ayağa kaldırmanın anlamı neydi?" diyen Davutoğlu, "Geçen hafta Bahçeli'ye 'İmalı konuşmayın. Darbe teşebbüsü varsa gerekenleri delilleriyle söyleyin' dedim. Tutuklanan polisler, şüpheliler var. Tutuklanma gerekçelerinde yine darbe teşebbüsü yok. Bir gecede milleti ayağa kaldırmanın anlamı neydi?" ifadelerini kullandı.

ADALET SANKİ PİNPON TOPU

"28 Şubatçılar serbest bırakıldı. Aynı gün Kobani davası sonuçları açıklandı" diyen Davutoğlu, "Bir senden bir benden derdi 12 Eylül generalleri. Adalet sanki pinpon topu. Bir senden bir benden" dedi.

KOBANİ DAVASI AÇIKLAMASI

Kobani Davası'nda çıkan kararları değerlendiren Davutoğlu, "Kobani olaylarında kamu düzenlerine karşı mücadele etmek benim görevimdi. 10 sene niye sürdü bu dava? Neden 2018'de Demirtaş bu davaya iliştirildi? Hangi pazarlıklar döndü?" dedi.

Davutoğlu, "Bugün Kavala'nın serbest kalması için Bahçeli'nin olur verdiği yazıldı. Öcalan'ın idamdan kurtarılmasına da onay vermişti. Hukuk pazarlıklar haline gelmiş. Kayıt dışı bir siyaset var." dedi.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

6-7 Ekim olayları süresince dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu şu açıklamaları yapmıştı:

"Ben, bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez, hiçbir demokratik ülkede şiddet kullanılarak, etrafa zarar vererek hak talebi mazur görülemez. Bütün valilerime de gerekli talimatlar gitmiştir. Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek."

Siyaset Haberleri