Cumhur ittifakı kendi seçmenini ikna edemedi

MetroPOLL Araştırma’nın Yaptığı Son Ankete Göre Cumhur İttifakı'nın Kendi Seçmenleri Ekonominin Kötü Yönetildiğini Düşünüyor

MetroPOLL Araştırma'nın son anketi, Cumhur İttifakı'nın ekonomik politikalarının kendi seçmenleri arasında bile yeterince destek bulamadığını ortaya koydu. 14 Mayıs Genel Seçimlerinde AKP ve MHP'ye oy veren seçmenler arasında büyük bir kesim, ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

Ankete Katılanların Görüşleri

Ankete katılan toplam bin 699 kişiye, "Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi yoksa kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Sonuçlar şu şekilde oldu:

Yüzde 16,3: Ekonominin iyi yönetildiğini düşünüyor.

Yüzde 81,3: Ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

Yüzde 2,4: Kararsız.

AKP Seçmeninin Görüşleri

14 Mayıs Genel Seçimlerinde AKP'ye oy veren vatandaşların büyük bir kısmı ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor. Bu seçmenlerin dağılımı ise şöyle:

Yüzde 63,1: Ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

Yüzde 32,8: Ekonominin iyi yönetildiğini düşünüyor.

MHP Seçmeninin Görüşleri

Cumhur İttifakı'nın diğer önemli ortağı MHP'nin seçmenleri de ekonominin kötü yönetildiğini belirtiyor. Ankete katılan MHP seçmenlerinin görüşleri şu şekilde:

Yüzde 67,6: Ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

Yüzde 26,9: Ekonominin iyi yönetildiğini düşünüyor.

CHP Seçmeninin Görüşleri

CHP seçmenleri arasında ise ekonominin kötü yönetildiğini düşünenlerin oranı oldukça yüksek. Ankete katılan CHP seçmenlerinin dağılımı:

Yüzde 95,1: Ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

Yüzde 4,1: Ekonominin iyi yönetildiğini düşünüyor.

Özer Sencar'ın Açıklaması

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Sencar, "Cumhur İttifakı seçmenleri dahil tüm toplum, ekonominin iyi yönetilmediği konusunda ittifak etmiş görünüyor," diyerek, ekonomideki kötü gidişatın artık iktidar seçmenleri arasında da kabul gördüğüne dikkat çekti.

Bu anket, Cumhur İttifakı'nın ekonomi politikalarının halk arasında yeterince destek bulamadığını ve ekonomik sorunların seçmen tabanında ciddi bir memnuniyetsizlik yarattığını gözler önüne seriyor. Ekonomik gidişatın, önümüzdeki seçimler ve siyasi dengeler üzerinde nasıl bir etkisi olacağı ise merak konusu.

Siyaset Haberleri