CHP'li Yücel: Halk istediği zaman erken seçim olur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu. Yücel, "Bu şekilde yönetmeye devam ederlerse halk buna dayanamaz. Erken seçim halk istediği zaman olur" dedi.

CHP Manisa İl Danışma Kurulu toplantısı, Şehzadeler ilçesindeki Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, il ve ilçe teşkilatları katıldı.

"HALK BU YÖNETİME DAYANAMAZ"

Toplantıda erken seçim tartışmalarına değinen Deniz Yücel, son seçimlerden sadece 3 ay önce çıkıldığını ve şu an yerel yöneticilerin hizmet etme zamanı olduğunu vurguladı. Ancak gelecek yıl ciddi ciddi erken seçim tartışmalarının gündeme gelebileceğini belirtti. Milletvekili sayılarının erken seçime gitmeye yetmediğini, ancak halkın bu yönetim tarzına dayanamayabileceğini ifade etti.

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yücel, CHP'nin 47 yıl sonra birinci parti olduğu ve toplamda 411 belediye kazandığı tarihi bir başarı elde ettiğini söyledi. Değişim, cesur siyaset ve halkın gündemine odaklanmanın önemine vurgu yaptı. 2019'daki başarılarının 2024 yerel seçimlerindeki temellerini attıklarını belirten Yücel, Türkiye İttifakı çerçevesinde çeşitli illerde kazanımlar elde ettiklerini ve vatandaşların ortak özelliklerinin vatan sevgisi olduğunu dile getirdi.

Yücel, konuşmasını Türkiye İttifakı'na destek veren halkın çeşitli zorluklarla mücadele eden kesimlerini örnekleyerek sürdürdü. 2019'da kazanılan büyük şehirlerin yanı sıra Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli, Afyon, Uşak, Kütahya gibi illeri de kazandıklarını vurguladı.

Siyaset Haberleri