Aralarında sanatçı, akademisyen, gazeteci, hukukçu, eğitimci, siyasi parti ve meslek odası temsilcilerinin bulunduğu 168 kişi tarafından imzalanan "Laikliği Birlikte Savunuyoruz" başlıklı metin üzerindeki tartışmalar devam ediyor.
ERDOĞAN HEDEF ALDI, YUSUF TEKİN HAREKETE GEÇTİ
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Azgın güruh" sözleriyle metni imzalayanları hedef almasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de söz konusu metnin, Ramazan ayı etkinliklerine karşı yazıldığını iddia ederek, suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.
"YUSUF TEKİN, LAİKLİK KARŞITLIĞINA DEVAM EDİYOR"
Yusuf Tekin'in çıkışına CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş sert tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özçağdaş, "Milli Eğitim Bakanı(!) Yusuf Tekin, laiklik karşıtlığına üslupsuz konuşmalarıyla devam ediyor" diyerek, Tekin'e, "Nereye, hangi gerekçeyle dava açacaksın Sayın Bakan?" diye sordu.
Özçağdaş Tekin'e ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı görevine geldiğinde TBMM'de okuduğu yeminini hatırlattı.
Özçağdaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Milli Eğitim Bakanı(!) Yusuf Tekin, laiklik karşıtlığına üslupsuz konuşmalarıyla devam ediyor.
Tekin, aralarında sanatçı, akademisyen, gazeteci, hukukçu, eğitimci, siyasi parti ve meslek odası temsilcilerinin bulunduğu 168 aydın tarafından imzalanan “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” başlıklı metnin Ramazan Ayı Etkinliklerine karşı yazıldığını iddia ederek dava açacağını söylemiş.
Konuyu her zamanki gibi 28 Şubat’tan alan Tekin, dün muhalefete dediği gibi bugün de laikliği savunanlara “Ya okuma yazma bilmiyorlar ya da okuduklarını anlamıyorlar. Hiçbirini ciddiye almıyorum.” da demiş. Maalesef biz Yusuf Tekin’i ciddiye alıyoruz. Çünkü kendisi, Cumhuriyet'in bir kazanımı olan Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal ediyor.
Kendisine soralım: Nereye, hangi gerekçeyle dava açacaksın Sayın Bakan?
Anayasamızın;
- 24. Maddesi, “Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.”,
- 25. Maddesi, “Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.”,
- 42. Maddesi, “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır.” diyor.
- 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 12. Maddesi ise “Türk milli eğitiminde laiklik esastır.” diyor.
Kanunlarımız ortada, “Okuma yazma bilmeyen, okuduğunu anlamayan” kim Sayın Bakan?
Okuduğunu anlamıyorsun belli, belki o koltuğa otururken ettiğin yemini hatırlarsın:
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim."