CHP'li Belediye Vakıflara Ket Vurdu AKP'den Tepki Gecikmedi!

AKP’den CHP’ye geçen İstanbul Üsküdar Belediyesi, önceki dönemde bazı dernek ve vakıflara bedelsiz olarak tahsis edilen belediyeyi yıllık 6 milyon lira zarara uğratan 30 taşınmazı geri aldı.

AKP’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediye Meclisi toplantısında, AKP döneminde vakıflara bedelsiz verilen binaların tahsisi kararı iptal edildi.

AKP döneminde onaylanan, belediyeye yıllık maliyeti 6 milyon lirayı bulan bedelsiz tahsis ve iş birliği kararları iptal edildi.

İLK 5 TAŞINMAZ GERİ ALINDI

İlk kararda, 49 yıllığına öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere TÜRGEV, Ensar ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na tahsis edilen 5 adet belediyeye ait taşınmaz geri alındı. Geri alınan belediye mülkleri yıllardır hiçbir ödeme yapılmadan Palet Türk Müziği İlkokulu, TÜRGEV Çengelköy Kız Öğrenci Yurdu, Ensar Çamlıca Kız Öğrenci Yurdu olarak kullanılıyor.

AKP'DEN TEPKİ GECİKMEDİ

Cumhur İttifakı Grubu adına söz alan AKP Grup Başkanvekili Dündar Ziya Gültekin, Üsküdar'ın bekleyen sorunlarına karşın gündeme alelacele getirilen, geçmiş dönemlerde belediyenin yaptığı yer tahsisleri ve protokollerin iptaliyle ilgili karar alınmaya çalışılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Gültekin, geçen dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan STK düşmanlığının sebebini bildiklerini ifade ederek, ''Burada hukuku çarpıtarak algı oluşturmaya gerek yok. Hukuka aykırı bir durum varsa bunun görüşüleceği yer meclis salonu değil, mahkeme salonlarıdır. Sizin görüşünüz haklıysa bu işlemler iptal edilir, kimsenin de söyleyecek bir sözü olmaz. Önümüze bir mahkeme kararı koyabiliyor musunuz? Hayır. Sayıştayın taslak raporlarına sarılıyorsunuz da neden nihai kararı beklemiyorsunuz. Sayıştay’ın 20 yıl geriye doğru Üsküdar Belediyemizin bu işbirliği protokollerine dair tek bir olumsuz kararı bulunmamaktadır'' diye konuştu.

Siyaset Haberleri