CHP'li Başarır'dan AKP'ye Melih Gökçek Sorusu

Meclis'te gündem Hakkari Belediyesi'ni kayyım atanmasıydı. CHP grup başkanvekili Ali Mahir Başarır, FETÖ örneği verdi, "Ve artık gruplarının da midesi kaldırmıyordu. İstifa ettirdiler" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Hakkari'ye kayyum atanması konusu tartışıldı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hakkari halkının iki ay önce Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından onaylanan adayı yüzde 49 oyla belediye başkanı seçtiğini belirterek, kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Başarır, Meclis'te yaptığı konuşmada Hakkari'ye kayyum atanmasını eleştirerek, Melih Gökçek ve 'FETÖ' örneğini dile getirdi. Başarır, "Demokrasi ile yönetilen ülkelerde kayyum uygulaması faşizmdir" dedi.

"BU FAŞİZMDİR!"

"Şimdi 'Terör suçlusu olabilir' diyorsunuz. Bu, masumiyet karinesine tamamen aykırıdır" diyen Başarır, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar belirsiz bir durumda, meclisini de 'terör örgütüyle bağlantılı ve suçlu' ilan ediyorsunuz ve oradan birini seçme hakkını bile vermiyorsunuz. Bir parça demokrasiyle yönetilen ülkelerde kayyum uygulaması faşizmdir."

"HERKES BİLİYOR Kİ O BELEDİYE BAŞKANLARININ 'FETÖ'YLE BAĞLANTISI VARDI"

İstanbul, Ankara ve Balıkesir'in eski büyükşehir belediye başkanlarının 'FETÖ'yle bağlantılı oldukları için istifa ettirildiklerini belirten Başarır, şöyle devam etti:

"Herkes biliyor ki o belediye başkanlarının 'FETÖ'yle bağlantısı vardı. Ve artık partilerinin de buna tahammülü kalmamıştı. İstifa ettirdiler. Başka parti olunca böyle bir demokrasi uygulaması yapıyorsunuz.

Neden onlara kayyum atanmadı? Melih Gökçek'in yerine neden kayyum atamadınız? FETÖ'nün olimpiyatlarının yüksek sesle tanıtımını yapıyordu. Samanyolu TV'ye, Zaman gazetesine 15 Temmuz'dan sonra para yatırıyordu. İşte bunun adı demokrasi değil, darbedir."

Siyaset Haberleri