CHP vekil dürbünle uçak aradı! O havalimanında 6 yıldır tık yok

CHP'li Serkan Sarı, açıldığı günden bu yana altı yıl geçmesine rağmen tek bir yolcu uçağı inmeyen Balıkesir Merkez Havalimanı'na dikkat çekmek için dürbünle uçak aradı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Merkez Havalimanı'nın 6 yıllık 'uçak' sessizliğine tepki gösterdi.

Sarı, elindeki dürbünle semalarda yolcu uçağı arayarak, "Hala bir uçak inmiş değil, çağrılarımıza cevap alamadık" dedi. Ulaştırma Bakanlığı'na defalarca çağrıda bulunduğunu belirten Sarı, havalimanının giderinin gelirinden 169 kat fazla olduğuna dikkat çekti.

"Bakan bir şeyler yapıyor da biz mi görmüyoruz diye, dürbünümüzle de geldik. Bakalım bu çalışmaların sonunda 5,5 yıl geçmiş olmasına rağmen 46 personelle çalışmaya başlayan bugün 78 personele çıkan ve bir tane tarifeli uçak inmeyen bu havaalanına acaba ne yapılıyor diye inceleme yapmaya geldik. Bu gözlerimizle göremedik. Dürbünümüzle baktık gene bir şey göremedik."

Sarı, "550 milyon liralık yatırım yapıldı, ancak tek bir uçak inmedi. Hava yolu şirketleri karlı bulmadığı için uçak indirmiyor. Bu yatırımı yaparken kimin aklıyla hareket ettiniz?" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Sarı, "Balıkesir halkı bu yatırımın karşılığını bekliyor, ya bu havalimanını işler hale getirin ya da sorumluları açıklayın" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri