CHP özrün perde arkasını açıkladı!

CHP lideri Özgür Özel, yaptığı açıklamayla öenmli bir adım attı. Erdoğan'ın eleştirilerinin ardından, CHP yönetimi seçmene dair önemli mesajlar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün yaptığı bir açıklamayla Dilruba Kayserilioğlu adına özür diledi.

Olayla ilgili değerlendirme yapan CHP'li isimler "Kimsenin verdiği oydan dolayı hakarete uğramasını kabul etmeyiz. Genel başkanın dilediği özür de seçmenden bir özürdü” dedi.

Sokak röportajındaki ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklanan ve sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu'nun sarf ettiği sözlerden dolayı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'i eleştirmiş ve o sözlerden dolayı Özel'e, özür borcu olduğunu söylemişti. Özgür Özel, önceki gün yaptığı bir açıklamayla Dilruba Kayserilioğlu adına özür diledi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP yönetimi değerlendirdi. Partinin normalleşme sürecine bakışına ilişkin konuşan CHPli isimler “Seçmen bize yerel seçimlerden sonra Türkiye’nin birinci partisi olma görevini ve buna bağlı bir sorumluluğu verdi. Normalleşme de bunun sonucu ortaya çıkan bir şey. Biz bu tavrımızı değiştirmiyoruz. Kimsenin verdiği oydan dolayı hakarete uğramasını kabul etmeyiz. Genel başkanın dilediği özür de seçmenden bir özürdü” dedi.

Erdoğan’ın geçmişte yaptığı açıklamaları anımsatan partililer şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkenin cumhurbaşkanı kendisine oy vermeyen seçmenlere ‘sürtük’ gibi ağır ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı, AKP yöneticileri, trolleri her gün muhalefetin genel başkanına, başkanlarına, seçmenine hakaret ediyor. Erdoğan ‘AKP’ye normalleşme yaramıyor’ diyerek teğmenler gibi Dilruba gibi önceden tepki göstermediği olaylara günler sonra tepki gösteriyor. Biz onlar istedi diye bu kavgalara girmiyoruz ama ‘sürtük’ denen vatandaşlarımız için özür bekliyoruz.”

Siyaset Haberleri