Çetin Doğan Yaşadıklarını Anlattı: "Tahliye Kararını Halk TV'den Öğrendim"

28 Şubat Davası hükümlülerinden Çetin Doğan tahliye edildi. 84 yaşındaki Doğan, tahliye kararını Halk TV'den öğrendiğini söyledi. Doğan, Halk TV'de yayınlanan Sorel Dağıstanlı ile Gündem Özel programında tahliye kararını ve yaşadıklarını anlattı.

28 Şubat davasında tahliyeler başladı. Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan tahliye oldu. 84 yaşındaki Doğan'ı, İzmir 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden çıkışında eşi Nilgül Doğan ve yakınları karşıladı.
Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak da tahliye edildi.

Halk TV'de yayınlanan Sorel Dağıstanlı ile Gündem Özel programına eşi Nilgül Doğan ile bağlanan Çetin Doğan, tahliye kararını ve yaşadıklarını anlattı.

"TAHLİYE KARARINI HALK TV'DEN ÖĞRENDİM"

Tahliye kararını cezaevinde ilk Halk TV'den öğrendiğini söyleyen Doğan, "İlk haberi Halk TV'den öğrendim. İlk haberi aldım, biraz gülümsedim, kahvaltı hazırlığı yapıyordum. Sistemi bozmadan kahvaltımı yaptım. Saat 8.15'te yoklama ve kapıyı açma aydınlığa açılan bir kapımız var... Bahçemiz var 40 metrekareye yakın. Onlar geldiği zaman söylediler 'haberim var' dedim. Beklemeye başladık. Baştan sona kadar davayı bilenler kumpas olduğunu bilir. " diye konuştu.

"ADALET HERKES İÇİN LAZIM"

Osman Kavala ve Kobani davalarına değinen Doğan, "Biz bir şeyi Türkiye'de fazla umut etme lüksümüz yok. bunu öğrendim. Türkiye'de her zaman beklenmedik her şey olabilir. Siyasi iklime göre rüzgar esiyor. Adalet halbuki herkes için lazım olan bir şey. Adaleti değil de siyasi çıkar söz konusu oluyor" dedi.

"ER STATÜSÜNDEYİM"

Doğan, "Af olmadığı için er statüsündeyim. Orgeneral olarak aldığım özlük haklarım yok. Orduevinde kalma gibi herhangi bir hakkım yok. Cezaevinde yaşama olanağım olmadığının doktor raporlarıyla ortaya çıktığı için bu oldu" diye konuştu.

NİLGÜL DOĞAN: "BURUK SEVİNÇ, HAKEDİLMEYEN 3 SENE"

Nilgül Doğan ise tahliye kararını nasıl öğrendiğini anlattı:

"Gece öğrendim. Gece yola çıktım saat 4 buçuktu Buca cezaevinin kapısındayım. Bizim balyoz davasında eşimle beraber tutuklu olan silah arkadaşı var emekli korgeneral. Onlar aradı akşam 12 civarında. Yatma hazırlığı içerisindeydim. Çok sevinçliyiz hayırlı olsun dediler.

Hiç aklıma tahliye alacakları gelmediler. Oysa biz 1 senedir bu haberi bekliyorduk. Adli tıp raporları 1 sene önce alınmıştı ve imza bekleniyordu. Beklediğim halde çok büyük şaşkınlık geçirdim. Çok buruk sevinç. Hakedilmeyen 3 sene çekilen sıkıntı var. Çetin hastalıklarla boğuştu. Biz dışarıda daha başka sıkıntılar çektik. Bugün şuna şükrediyorum: Yürüyerek ayaklarıyla evimize girdik. Çetin evin bu düzenini daha yeni gördü."

Siyaset Haberleri