Erdoğan'ı kızdıracak paylaşım: Halay ekibi sahneye çıktı

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Demokrat Partili Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moddy's'e geçmişteki tepkisini hatırlattı.

AKP iktidarının ekonomi politikası yurttaşları derin bir ekonomik krize sürükledi. Enflasyonu düşürmek için de talep dengelemesi adı altında emekli, 12 bin 500 liraya asgari ücretli de 17 bin liraya mahkum edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz indirme politikası birden bire unutulup faiz artırımına başlandı.

Faiz nedeniyle başlayan Türk lirasına yatırımın ardından Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Kredi durumunu pozitif olarak bırakan kuruluş B3'ten B1'e yükseltti.

Notun yükseltilmesinin ardından sevinç yaşayan AKP'lilere Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı. Enginyurt, Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini de yazısının altına not düşüp şunları dile getirdi:

Moody's Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe yükseltince,halay ekibi sahneye çıktı.
Bu Mody's not düşürünce, Erdoğan yıkıp geçiriyordu.
Şimdi ne değişti?
Tıpkı Esed'in,Esad olması gibi oldu bu iş.
İşiniz gücünüz yalan dolan.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Moody's'in kredi notunu düşürmesinin ardından kuruluşun para ile çalıştığın, kim ne kadar verirse ona göre hareket ettiğini iddia etmişti. Erdoğan, Aralık 2016'da şunları dile getirmişti:

"Bunlar sipariş üzerine not verirler. Bizim notumuzu düşürdüler de ne oldu? Hazine hemen bir piyasa yaptı ve dışarıdan içeriden bunların beklendiğinin çok üstünde ilgi Hazine'nin kağıtlarına oldu. Batmış ve bitmiş bir ülkeye bir anda bakıyorsun, dört kat büyümede bir derece vermeye kalkıyorlar. Türkiye gibi bir ülkeye durağan diyor. Bu sefer de puanı notu düşürdüler. İstediğiniz kadar düşürün. Türkiye'nin gerçeği bu değil. Türkiye kalkınmaya güçlenmeye devam ediyor. Siz Türkiye'nin gerçeklerinden uzaksınız. Bunların cebine 3-5 lira koy istediğiniz notu al. Bunlar böyle çalışıyor. Talimatları nereden aldıklarını da biliyoruz. Kimmiş bunlar ya."

Siyaset Haberleri