Celal Bayar'ın Kızı İçin TBMM'de Tören

İstanbul'da vefat eden 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı, eski milletvekili Nilüfer Gürsoy için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tören düzenlendi.

Nilüfer Gürsoy, 103 yaşında sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'daki evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Cenazesi Ankara'ya getirilen Gürsoy için TBMM'de düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, grup başkan vekilleri, milletvekilleri ve eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop katıldı.

Nilüfer Gürsoy'un Türk bayrağına sarılı tabutu, TBMM şeref kapısı merdivenleri önüne getirilerek görevlilerin omuzlarında taşındı. Törende Gürsoy için saygı duruşunda bulunuldu ve dua okundu. Meclis'teki törenin ardından Gürsoy'un cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Nilüfer Gürsoy, 1921 yılında Bursa'da doğdu. Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ni bitirdikten sonra aynı üniversitede klasik filoloji asistanı olarak görev yaptı. 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesinden sonra siyasete atıldı ve Adalet Partisi'nden 13. dönem Bursa Milletvekili seçildi. 15 ve 16. dönemlerde İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. Ayrıca Celal Bayar Vakfı Başkanlığı'nı da üstlendi.

Siyaset Haberleri