Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın Kılıçdaroğlu'na Yönelik Sözleri İçin CHP'den İlk Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında yaşanan gerilime CHP'den ilk açıklama geldi. Parti sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tanju Özcan'a tepki göstererek, tartışmanın parti kurulları tarafından değerlendirileceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın arasında yaşanan tartışmaya CHP'den ilk yanıt parti sözcüsü Deniz Yücel'den geldi.

Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medya üzerinden eleştiri sınırlarını aşan kırıcı ve rencide edici ifadeler kullanmasına üzülerek tanıklık ettik.

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet değerlerine, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven kişilerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri de, kişilere değil başta Anayasamıza, milletimize, partimizin savunduğu fikirlere ve değerlere bağlıdır.

Eleştiri ve saygı sınırları içerisinde kalmak kaydıyla her düşünce özgürce ifade edilebilir. Ancak kim olursa olsun, görevi ve konumu ne olursa olsun CHP eski Genel Başkanı hakkında eleştiri sınırlarını aşan bir üslupla paylaşım yapılmasını asla tasvip etmiyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu kendisine mal edilen ve kamuoyunda tepki çeken ifadeleri tekzip etmiştir. Buna rağmen, konuyu köpürtmeye yönelik açıklamaları iyi niyetli görmüyoruz. Meseleyi partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz."


NE OLMUŞTU?

Özcan’ın kendisine yönelik kullandığı “Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi?” sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum” ifadesini kullandığı uzun bir paylaşım yapmıştı.

Sosyal medya platformu X üzerinden “Sana ilk ve son kez cevap veriyorum” diye yazan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Söylemediğim bir söz için ve dahi çıkan yalan haberi de tekzip ettiğim halde şu söylediklerine bak. Ne parti ahlakımızda ne de kültürümüzde senin yaptıklarının yeri yoktur. Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekilleri yalnızca Anayasaya ve millete bağlıdır.

"DENGENİ YİTİRMİŞSİN"

Hakarete varan ifadeler kullandın sustum. Mustafa Kemal Atatürk'ün makamını temsil eden koltuğu fırlattın sustum. Ama edepsize had bildirmek, kırk yetim giydirmek gibiymiş derler… Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin.

Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun… Kimse söylemiyor, ben söyleyeyim;

Siyaset Haberleri