40 Dakikalık Sır Görüşme

İYİ Parti İstanbul kurucu üyesi Ali Kıdık, Beştepe'deki görüşmeyi İYİ Parti'ye yönelik bir operasyon olarak değerlendirdi. Öte yandan Kınık, Akşener'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma iddiasının doğru olabileceğini öne sürdü.

Halk TV'de Remziye Demirkol'un sunduğu Haber Masası'na konuk olan İYİ Parti İstanbul kurucu üyesi Ali Kıdık, Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'deki görüşmesine ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın Akşener ile görüşme nedenini İYİ Partiyi konsolide etmek olduğunu aktaran Kıdık, Meral Akşener'e kayıtsız şartsız bağlı olan milletvekilleri üzerinden İYİ Parti'ye bir operasyon olduğunu söyledi.

11 Haziran'da Özgür Özel ve Erdoğan arasında gerçekleşeceği açıklanan iade-i ziyaret gelişmesi üzerinden örnek veren Kıdık, yeni anayasa görüşmeleri öncesinde 'yumuşama' adı altında yeni bir oluşum gördüğünü söyledi.

Erdoğan'ın Akşener ve Özel'le görüşmelerine dair Kınık şunları aktardı:

"Bütün bunları sayın Cumhurbaşkanı organize ediyor. Kiminle görüşeceğini, kimi davet edeceğine Cumhurbaşkanı karar veriyor. Dolayısıyla Akşener'in görüşmesini de buna bağlıyorum. Yeni bir anayasa veya siyaseti yeniden şekillendirecek özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanan bu görüşme trafiğini buna bağlıyorum. Tüm bunları kendi istediği gibi kurgulayarak görüşmeleri yürütüyor diye düşünüyorum."

Remziye Demirkol'un Erdoğan'ın Akşener'le görüşmesindeki beklentisinin ne olabileceğine dair sorusuna Kıdık şu cevabı verdi:

"İYİ Parti, Cumhurbaşkanı ve hükümet karşıtlığı üzerine kurulmuştu. Akşener-Erdoğan görüşmesini ben şöyle okuyorum, İYİ Partiyi konsolide etmek... Yeni anayasayla veya değişik konularla ilgili. Tabi biz bunu şu anda göremiyoruz tabi ki ama İYİ Parti'nin içerisinde Meral Akşener'e kayıtsız şartsız bağlı olan milletvekilleri üzerinden İYİ Parti'nin içerisinde bir operasyon gibi görüyorum. Asla görüşmem asla gitmem dediği bir yere gülerek güzel bir şekilde gitti."

'AKŞENER'İ HİÇBİRİMİZ TANIYAMAMIŞIZ'

Demirkol, Akşener'in görüşme motivasyonunu sordu, Kıdık ise şu ifadelerde bulundu:

"Ben sayın Akşener'i çok yakından tanıyordum. 8 yıl aralıksız beraber çalıştık. Ama hiç tanıyamamışız. Evladım der, evimin oğlu der, kimine kardeşim der kimine sen benim ahretliğimsin der; ama kendi kafasının içerisinde geçenleri hiçbirimiz çözememişiz. Dolayısıyla Akşener'in külliyeye çıkmasının sebebini hiçbirimiz bilemeyiz kendisinden hariç. Onun kendi ajandası var. Sosyal medyada veya değişik televizyonlarda bununla ilgili konuşan çok arkadaşlarımız oldu. Bütün bu hukuksuzluğun içinde kurulan bir partinin geldiği noktada Sayın Akşener'in külliyede olmasını. Bunu hiçbir İYİ Partili içine sindiremez, sindiremiyor. Meral Akşener'in külliyeye neden gittiğini belki bilirse Özel Kalem Müdürü Esma Bekar bilir, eşi dahi bilmiyordur."

'AKŞENER, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLABİLİR'

Görüşmeyle ilgili iddialara yönelik de değerlendirmede bulunan Kınık, Akşener'in oğlunun Büyükelçiliğe atanmasının mümkün olmadığını böyle bir şeyin gerçekleşmesinin Akşener'i tamamen dibe çekeceğini belirtti.

İddialardan bir diğeri olan Akşener'in 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' konusuna dair "olabilir" diyen Kıdık, başka üst düzey görevlendirmelerin de olabileceğini b öylece Akşener'in kaybettiği gücünü yeniden kazanmaya çalışarak İYİ Parti'yi konsolide edebileceğini aktardı.

Siyaset Haberleri